Çözüldü DS4 şarj olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

altempleton

Hectopat
Daha fazla  
Yakın bir zamana kadar sorunsuz kullandığım DualShock 4'üm şarj olmamaya başladı. İşin garip tarafı sadece kablo taktığımda şarj olmuyor, ışık vs. yanmıyor ancak Bluetooth'la bağladığım zaman ve kabloyu taktığım zaman şarjı 0 olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor, kapanmıyor. Başka kablolarla da denedim ayrıca.

Çözüm
Yakın bir zamana kadar sorunsuz kullandığım DualShock 4'üm şarj olmamaya başladı. İşin garip tarafı sadece kablo taktığımda şarj olmuyor, ışık vs. yanmıyor ancak Bluetooth'la bağladığım zaman ve kabloyu taktığım zaman şarjı 0 olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor, kapanmıyor. Başka kablolarla da denedim ayrıca.
Pili gitmiş muhtemelen. Dediğinize göre bluetooth bağlıyken kapanmıyorsa şarj portunda sorun yok, direk kablodan gelen elektrikle çalışıyor. Ama pil şarj almıyor. Pili sökülüp sürekli şarj kablosu ile kullanılan bir laptop misali.
Pili gitmiş muhtemelen. Dediğinize göre bluetooth bağlıyken kapanmıyorsa şarj portunda sorun yok, direk kablodan gelen elektrikle çalışıyor. Ama pil şarj almıyor. Pili sökülüp sürekli şarj kablosu ile kullanılan bir laptop misali.

Çözüm
Anladım, peki nerede tamir ettirebilirim?
Yani civarınızda konsol tamiri yapan bir yer varsa yaparlar muhtemelen, bilgisayarcı anlamaz. Eliniz yatkınsa çok da zor olmuyor genelde kol sökmek, DS4'ü sökmeme henüz gerek olmadı ama DS2, DS3 söktüm çok kez, pek zor bir iş değil. Pilleri satılıyor internette. Yıprandıysa joystickleri de değiştirirsiniz.

Yani civarınızda konsol tamiri yapan bir yer varsa yaparlar muhtemelen, bilgisayarcı anlamaz. Eliniz yatkınsa çok da zor olmuyor genelde kol sökmek, DS4'ü sökmeme henüz gerek olmadı ama DS2, DS3 söktüm çok kez, pek zor bir iş değil. Pilleri satılıyor internette. Yıprandıysa joystickleri de değiştirirsiniz.

Bataryayı nereden almamı önerirsiniz peki, orijinal vs. fark ediyor mu?

Bataryayı nereden almamı önerirsiniz peki, orijinal vs. fark ediyor mu?
Ufak bir araştırma yaptım. Ps4 kolunun pilinin değişimi gerçekten kolay, arka kapağı söküp açıyorsunuz karşınızda pil zaten. Soketinden söküp çıkarın. Hangi pili takacağız derseniz baktığımda piyasada doğru düzgün pil yok. Sizde bakmışsınızdır muhakkak, gri kutu gibi bir pil. Olması gereken değerler 3.7 2000mah. Mah ne kadar yüksek olursa o kadar uzun gider şarjı. Satılan pillere baktığımızda ise adamlar bu gri pilleri sökmüşler ve genelde 750mahlık çin malı dandik piller çıkmış içinden. Ben DS4'ümün pilini değiştiriyor olsam yapacağım şu olur. Bu dandik pillere bulaşmam internetteki. Elimdeki orjinal pilin içini açar, bozuk bataryayı çıkarırım. Kutunun ölçülerine göre de sığabilecek en yüksek kapasiteli pili alırım. Aldığım pilin soket uyarsa ne âlâ, uymazsa eski pilin kablosunu çıkarıp yenisine lehimler işi bitiririm. 1 hafta önce pili bozulan ve orjinal pili 700mah olan mp3 çalarıma aşağıdaki linkteki pille aynı marka, aynı satıcıdan aldığım 3.7v 850mah lık pili taktım ve sorunsuz çalışıyor, pilin bir eksisini görmedim henüz. Ne olduğu bilinmedik bir pile alacağınıza içine bildiğiniz bataryayı kendiniz alıp koymanız daha iyi olur. Aşağıya bir batarya ekledim, 3.7v 2000mah. Boyutları açıklamasında yazıyor, sığıyor mu bakarsınız.
Benim kullandığım marka:
Bunu da araştırırken gördüm, yorumlarda adam direk DS4'e takmış bu da olur. Ama sanki bunun soketi yok. Diğerinde belki bir şans soketi uyardı ama burda kesin lehimlik işiniz var gibi:

@altempleton

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240718_172517_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240718_172517_Hepsiburada.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20240718_172919_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20240718_172919_Hepsiburada.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Ufak bir araştırma yaptım. PS4 kolunun pilinin değişimi gerçekten kolay, arka kapağı söküp açıyorsunuz karşınızda pil zaten. Soketinden söküp çıkarın. Hangi pili takacağız derseniz baktığımda piyasada doğru düzgün pil yok. Sizde bakmışsınızdır muhakkak, gri kutu gibi bir pil. Olması gereken değerler 3.7 2000mAh. mAh ne kadar yüksek olursa o kadar uzun gider şarjı. Satılan pillere baktığımızda ise adamlar bu gri pilleri sökmüşler ve genelde 750MAh'lık Çin malı dandik piller çıkmış içinden. Ben DS4'ümün pilini değiştiriyor olsam yapacağım şu olur. Bu dandik pillere bulaşmam internetteki. Elimdeki orijinal pilin içini açar, bozuk bataryayı çıkarırım. Kutunun ölçülerine göre de sığabilecek en yüksek kapasiteli pili alırım. Aldığım pilin soket uyarsa ne âlâ, uymazsa eski pilin kablosunu çıkarıp yenisine lehimler işi bitiririm. 1 hafta önce pili bozulan ve orijinal pili 700mAh olan MP3 çalarıma aşağıdaki linkteki pille aynı marka, aynı satıcıdan aldığım 3.7v 850MAh'lık pili taktım ve sorunsuz çalışıyor, pilin bir eksisini görmedim henüz. Ne olduğu bilinmedik bir pile alacağınıza içine bildiğiniz bataryayı kendiniz alıp koymanız daha iyi olur. Aşağıya bir batarya ekledim, 3.7v 2000mAh. Boyutları açıklamasında yazıyor, sığıyor mu bakarsınız.
Benim kullandığım marka:
Bunu da araştırırken gördüm, yorumlarda adam direk DS4'e takmış bu da olur. Ama sanki bunun soketi yok. Diğerinde belki bir şans soketi uyardı ama burada kesin lehimlik işiniz var gibi:

@altempleton

Hocam emeğiniz için çok teşekkür ederim, lehimden anlamam ancak pili kendim sağlayıp bilen birisine yaptırabilirim. Tekrardan teşekkür ederim, gerçekten emeğiniz çok değerli.

Hocam emeğiniz için çok teşekkür ederim, lehimden anlamam ancak pili kendim sağlayıp bilen birisine yaptırabilirim. Tekrardan teşekkür ederim, gerçekten emeğiniz çok değerli.
Ne demek, ben teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı