DS4 Windows'da tuşların isimlerinin yanlış olması

Tulpar Blood

Hectopat
Makaleler
1
Yakın zamanda datafrog S80 adındaki Gamepad'i aldım. Nintendo Pro Controller tabanlı bir kontrolcü olduğu için çoğu oyun Gamepad'i görmüyor. Steam'den alınan oyunlarda bu sorun bir nebze çözülse de Steam dışı oyunlar için DS4Windows kullanıyorum. Ama DS4Windows ile Gamepad'i oyuna tanıttığımda butonların isimsiz olduğunu görüyorum. Düğme 1'e basın veya durum düğmesi sol gibi ifadelerle tuşlar belirtiliyor. Bu iki soruna neden oluyor. Birinci hangi tuşa basacağını anlamıyorsun ama zamanla alışınca çözülecebilecek bir konu bu. İkinci sorun ise Türkçe karakter desteklemeyen oyunlarda işler iyice sarpa sarıyor, yazılar kayıyor dialoglar tam okunmuyor. Assassin's Creed oynunda mesela bunu yaşadım. Anladığım kadarıyla Windows tabanlı bir sorun, bir çözümü var mıdır acaba?

Son düzenleme:
DS4Windows DualSense dışında sapıtabiliyor.

Steam input işe yaramıyorsa BetterJoy, ReWASD, x360c, JoyToKey, AntiMicroX bunları deneyin.

İstediğiniz oyunun dosya konumunu bulup Steam'e girip sol alttaki "OYUN EKLE" kısmından "Steam dışı oyun ekle"yi seçip oyunun dosya konumundaki exe dosyasını Steam'e ekleyip oyunu Steam üzerinden çalıştırabilirsiniz.

DS4Windows DualSense dışında sapıtabiliyor.

Steam input işe yaramıyorsa BetterJoy, ReWASD, x360c, JoyToKey, AntiMicroX bunları deneyin.
Kontrolcüyü X360 olarak oyuna göstermem gerekiyor. Önerdiğiniz programlardan hangisi bunu yapabiliyor. 2 tanesini indirdim arasından ama ikisi de gamepaddeki bi tuşu klavyedeki bi tuşa atama üzerineydi.

O kadar cahil değilim canım. Steam input'un da düzgün çalışmadığı çok yer oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…