DSL bağlantısı gidip geliyor

Ozan.F

Kilopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bölgede yıldırım düşmesi sonucu KN2111 Keenetic modemim yandı ve yenisi olan KN2112 modelini aldım internetim 75mbt, daha önce hiç sorun yaşamamıştım. İnternetimde sürekli kopmalar meydana geliyor, bazen 1 saatte bir, bazen 10 dakikada bir. Arıza bildirdim, 6 kez sistem otomatik olarak "arıza çözülmüştür" diye kapattı. Sonunda TTNET ekibi geldi, evden dışarıdaki direkten eve gelen kablodan sinyal ölçtüler ve sorun olmadığını söylediler. Sonra direkteki ankastre dolabına baktılar ve içindeki jaklarda oksitlenme olduğunu söyleyip yenisini takıp gittiler. Ama benim internetim hâlâ sürekli kopuyor, Online oyun oynayamıyorum, sürekli DC oluyorum. Acaba sorun modem de mi, eve gelen hat kablosunda mı? Ne yapmam gerek? Hat değerlerim de çok iyi değil.

Screenshot_1.png

Son düzenleme:
SNR Margin değerlerin çok düşük bu da kopma ihtimalini artırıyor.
Mevcut paket hızınız 24 ya da 35 Mbps çekilir ise Margin değerliniz yükselecektir. Bu da kopma sorununa çare olacaktır.

SNR margin değerlerin çok düşük bu da kopma ihtimalini artırıyor.
Mevcut paket hızınız 24 ya da 35 Mbps çekilir ise margin değerliniz yükselecektir. Bu da kopma sorununa çare olacaktır.

Bu olaylardan önce hiçbir sorunum yoktu ,yıllardır aynı paketi kullanıyorum, eve gelen kablolarda sorun olabilir mi?

11 dB yaptım, değerler şu şekilde. Sizce nasıl değerler ,takip edeceğim kopma var mı diye.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 55
Kablolarda sıkıntı var sinyal zayıflaması yüksek, SNR düşük falan değil bu arada olması gereken değer o zaten, firmalar genelde alacağın max hızı sağlıklı bir şekilde vermek için SNR'ı 8 e sabitlenecek şekilde hız tanımlarlar, hatta tam tersi o modemle SNR'ı 5 e sabitleyip kopma olmadan kullananları bilirim, evet SNR yükselterek yani hız düşürerek bu sorunu çözebilirsiniz ama iyi bir çözüm değil. Mümkünse bina içi ankastre kutunuzdan modeme gelen kabloyu cat6 veya standart bir tek çiftli telefon kablosuyla değiştirin metresi 2-3 lira. Kopma sorununu geçtim alacağınız hız bile artabilir.

Kablolarda sıkıntı var sinyal zayıflaması yüksek, SNR düşük falan değil bu arada olması gereken değer o zaten, firmalar genelde alacağın max hızı sağlıklı bir şekilde vermek için SNR'ı 8 e sabitlenecek şekilde hız tanımlarlar, hatta tam tersi o modemle SNR'ı 5 e sabitleyip kopma olmadan kullananları bilirim, evet SNR yükselterek yani hız düşürerek bu sorunu çözebilirsiniz ama iyi bir çözüm değil. Mümkünse bina içi ankastre kutunuzdan modeme gelen kabloyu cat6 veya standart bir tek çiftli telefon kablosuyla değiştirin metresi 2-3 lira. Kopma sorununu geçtim alacağınız hız bile artabilir.
En son çözümüm o olacak. Zaten özel kaplama "dışarısı için" CAT6 kablo almıştım. Bir elektrikçi çağırıp kendim taktıracağım.TTNET çalışanı adam bana "1 sene gitmez" falan dedi ama gerekirse yine takarım. Bir de bu şekilde deneyelim, bakalım.

Kablolarda sıkıntı var sinyal zayıflaması yüksek, SNR düşük falan değil bu arada olması gereken değer o zaten, firmalar genelde alacağın Max hızı sağlıklı bir şekilde vermek için SNR'ı 8'e sabitlenecek şekilde hız tanımlarlar, hatta tam tersi o modemle SNR'ı 5'e sabitleyip kopma olmadan kullananları bilirim, evet SNR yükselterek yani hız düşürerek bu sorunu çözebilirsiniz ama iyi bir çözüm değil. Mümkünse bina içi ankastre kutunuzdan modeme gelen kabloyu CAT6 veya standart bir tek çiftli telefon kablosuyla değiştirin metresi 2-3 lira. Kopma sorununu geçtim alacağınız hız bile artabilir.

Telefon direğinden direk evime geliyor internet kablosu, 10 15mt mesafe var en fazla.

En son çözümüm o olacak. Zaten özel kaplama "dışarısı için" CAT6 kablo almıştım. Bir elektrikçi çağırıp kendim taktıracağım.TTNET çalışanı adam bana "1 sene gitmez" falan dedi ama gerekirse yine takarım. Bir de bu şekilde deneyelim, bakalım.

Telefon direğinden direk evime geliyor internet kablosu, 10 15mt mesafe var en fazla.

Direkten kalın ve siyah olan Telekom kablosu mu geliyor yoksa daha önce siz kendiniz mi çekmiştiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı