DSL BİLGİSİ HAKKINDA

Meggy

Kilopat
Öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ankastre’den evime Cat 6 kablosu çektim. Splitter’e bağlı şekilde DSL bilgisini paylaştım sizlere ve splitter’den direk modeme bağlantı yaparak paylaştım arada değerlerde oynama oldu. Hat zayıflaması, gürültü güvenliği gibisinden hangisi daha iyi acaba yardımcı olabilir misiniz? Yayın yaparken ping sorunu yaşıyorum 3.8 - 3.9 Mbps uploadım olmasına rağmen 2000 bitrate dahi versem sorun yaşıyorum bundan kaynaklı olabilir mi sorun nedir acaba?

Ankanstreye kabloyu direk mi çaktınız yoksa eski kablonun üzerine ek mi yaptınız ?

CAT-6'nın girdiği terminal eski ve kablonun uçları açıkta, bu tamamen yanlış bir uygulama, paslanan kablolar 1-2 ay sonra sıkıntı yaratacaktır, onun yerine farklı bir ürün tercih edin.

Şimdi size önerim, aradaki terminali iptal edip, kısa bir telefon kablosunu CAT-6'ya ek yapıp test etmeniz olur.

Ek yapmadan önce CAT-6'nın uç kısımlarını kesin, öyle yapın.

Terminal olarak ise önerim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ikisinden birini(biri video yer gibi, diğeri ise kendiliğinden sıkıştırmalı ama elektrikçiye gösterin verir) almanız olur. Bu terminallerde kablo sadece temas edeceği kadar kesildiği için pas sorunu vs. yaşamazsınız.

Dostum şöyle izah edeyim. Ankastre'den gelen 2 tel var ankastre içerisinde 10 cm kadar boyutun'da ona ek yaptım ADSL olarak kullandım. VDSL'e geçince şunu düşündüm splitteri iptal edeyim direk modeme takayım dedim. Bizim iç tesisat 5. kata telefon hattı çekilmemiş ve duvarda sadece priz var. Bu yüzden direk splitter'a bağlayıp ordan mı modeme sağlayım yoksa direk CAT-6'yı resimdeki gibi modemde mi kalsın?
Yani direk Ankastre'den evime geliyor CAT-6 kablosunu öyle ayarladım direk modeme bağlayarak test yaptım ve birde splitter bağlantısı yaparak test yaptım hangisi iyi değerlere baktığımızda ?

CAT-6'nın direk olarak modeme girmesi daha sağlıklıdır. Öyle kalsın derim.

Son olarak ise ankastrede pay varsa eki iptal edip direk olarak kroneye CAT-6' çakın.

Yukarıda attığım videoda arkadaş kabloyu kontrol kalemi ile yuvaya ittiyor, aynı işlemi ankastrede CAT-6 için yapacaksınız.

Öyle deneyin, olmaz ise internet servis sağlayıcısına danışın. Bakalım onlar ne diyecek.

Yayın yaparken ki oluşan pinge bir fikrin varmı? Hat değerlerim nasıl sence hangi resimdeki değerler iyi acaba? Ankastre'ye çakarken + ve - fark ediyor mu ?

Telefon hattının + veya - yönü yoktur, çakarken dikkat etmenize gerek yok.

VDSL'in yapısı gereği hem dowlan hem upload yapmak pinge neden olabilir ama hat zayıflaması sizin gibi iyi olan birinde böyle bir sorun olmamalı. Olsa bile 2000 değeri için konuşursak en fazla 20-30 ping artar. Daha fazla olmaması gerekli.

Tekrardan kontrol sağlayım ben bitrate konusunda sorunum olursa buradan yazarım cevaplarsınız değil mi? Bilgili gözüküyorsunuz o bakımdan. İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…