DSL değerleri ve kopma ihtimali

FxEXTREME

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, Millenicom'dan 35Mbps'ye kadar sınırsız internet satın aldım. İlk bağlandığı gün hız 22Mbps civarındaydı fakat bu beni tatmin etmedi yetkilileri aradım ve eve geldiler, 35Mbps sinyal gönderdikleri takdirde kopma olabileceğini söylediler, bende buna inanmak istemedim çünkü hatta fazla yüklenmek istemedikleri için bu tür yollara başvurduklarını duymuştum. Şu an değerlerim bu şekilde sizce kopma yaşar mıyım bir sorun var mı?

Dosya Ekleri

• 12.JPG
    42,7 KB · Görüntüleme: 49
Daha yüksek değerler alabilirsiniz diye düşünüyorum. En azından yetkililerle iletişime geçin hızınızı yükseltsinler. Kopma gibi bir durum yaşarsanız daha stabil değerlere getirebilirler, tamamen onların elinde.

Hocam bu yükseltilmiş hali zaten, sanırım siz daha da üzerine çıkmaktan bahsediyorsunuz. Dün ulaşabildiğim maksimum hız 22Mbps olmuştu, dün aradım konuştuk ve yükseltirlerse kopma olabileceğini söylediler, bende yükseltmelerini söyledim şu an 29Mbps hız alıyorum ve değerlerim bu şekilde, bu değerler ile kopma yaşar mıyım? Yaşamazsam sizce daha da yükseltmelerini söylemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
SNR değeriniz 14, hat zayıflama ise 9 seviyeniz 12'den yukarı çıkarsa problem oluşturabilir Kopma olur demiyorum ancak sıkıntısız bir bağlantı varken ara sıra kopan bir bağlantı canınızı sıkabilir. Bir de üzerine snr değeriniz hızınız arttırıldığında 3mbps'ye 1 ya da 2 mbps'ye 1 düşeceğinden (kablo kalitesi ve mesafeye bağlı olarak değişebilir 1mbps'ye 1 bile snr düşebilir) arttırmamışlar. Kendi hat değerlerimi paylaşayım sizinle. 92 alabiliyorum ancak 70 veriliyor çünkü hat zayıflamam yüksek snr değerim çok oynuyor üstü verildiğinde kopma olmaması için sizinki gibi ayarlar sabitlenmiş. Tabi benim kablom daha berbat değiştiricem bu hafta ama sizinkininde o sebepten olduğunu düşünüyorum. Bazı altyapıya
göre 20 hat zayıflamasında bile kopmazken 12-13'de kopma yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dostum merhaba, biraz geç oldu kusura bakma yeni gördüm, kopma şuana kadar hiç olmadı, fakat hızda dalgalanmalar yaşıyorum bazen 15MBPS'ye kadar düşüyor bir süre sonra normal hızına göre dönüyor (30MBPS civarı), aklıma gelmişken şunu da sorayım; Duvardan gelen dsl kablosu salondan benim odama geliyor benim odamda modeme bağlanıyor, odam ile salon arasında yaklaşık 4-5m'lik kablo var. Sence bu kabloyu iptal edip modemi direkt bağlasam, odama ethernet ile çeksem bir kazancım olur mu ? (Bu arada bugün superonline'ı aradım iptal ettirmek istediğim söyledim herifler modemi istediler. Her ay modeme 8tl civarı kiralama bedeli ödemişim, sözleşmeyi detaylı okumamam da benim de hatam var fakat yaptıkları hoş değil benim gözümde dikkatli olun derim.)

Merhaba, estağfurullah sorun olmaz. 5 metre deyip geçmeyin. Tabiki modeme ankastre en yakın nerde bağlanırsa daha iyi olur. Çünkü günümüzün internet kabloları maks 1,2 mbps kısıyor uzun mesafeden bile ancak ankastre olayı çok farklı. Bende 15 metre ara var ankastre ile aramda ankastreye direk modemi takıyorum hız 120 mbps gözüküyor 15 metre kablo bağlı 91 mbps gözüküyor. Ankastre kablosu kısa olması daha iyi kısacası kabloyuda pcye takarsın cat6-cat5 kabloyla sorun çözülür. Hız problemide kalmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…