ExNExS
Centipat
Daha fazla
Geçenlerde evdeki internetim birdenbire kesildi. Modeme baktığımda DSL ışığı yanmıyordu. 'herhalde arada olur' deyip modemi kapatıp açtım ama düzelmedi. Kabloda bir sorun olabileceğini düşünüp Splitter'ı çıkarıp denedim, yine olmadı. DSL kablosunu ev telefonuna taktım ve telefon gayet güzel çalışıyordu. Sorunun neden kaynaklandığını çözemediğim için Türk Telekom'u aradım ve sorunu belirttim. Arıza kaydı oluşturmak istedim ama daha önce hız düşürme ile ilgili açık bir kaydım olduğu için yapamadım. Tekrar tekrar aramama rağmen hiçbir sonuca ulaşamadım. Yaklaşık bir haftadır uğraşıyorum. En son aradığım müşteri hizmetleri genel bir arıza olduğunu, kabloyla ilgili bir sorun olabileceğini söyledi. Ondan önceki müşteri hizmetleri ise santral ile ilgili olabileceğini belirtmişti. Ben bunların ikisine de inanmadım çünkü genel bir kablo veya santral arızası olsaydı ev telefonum çalışmazdı diye düşünüyorum. Sorunun modemle ilgili olabileceğini, modem ayarlarının silinmiş veya kurulumunun gitmiş olabileceğini ya da modemin bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Eğer böyleyse bunu düzeltebilirim. Fazladan bir modemim var ve kurulum yapmayı biliyorum. Ancak sorunun modemden mi yoksa kablodan mı kaynaklandığını bilmiyorum.