DSL ışığı yanmıyor

KLDN

Femtopat
Daha fazla  
Modemi prize taktigimda DSL vs internet isigi yanip sonuyor sonra sonuyorlar. Arada DSL isigi yanip sonuyor sonra tekrar gidiyor. Nasıl düzeltilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemi prize taktigimda DSL vs internet isigi yanip sonuyor sonra sonuyorlar. Arada DSL isigi yanip sonuyor sonra tekrar gidiyor. Nasıl düzeltilir?
İnternet yuvanızdan internet aldığınıza emin misiniz?

İnternet kutusundan modeminize sinyal gelmiyor olabilir. Ya da kopukluk yaşıyor olabilirsiniz. İSS’nız ile görüşmeniz gerekiyor.

Kabloya takilmistim bir ara boyle oldu yine ama geri geldi 2. kez taklildim bu sefer boyle oldu.

Bu sefer kabloda gerçekten bir hasar oluşmuş olsa gerek. Modemlerin kutusundan kısa, ufak DSL kabloları çıkıyor genelde. Elinizde varsa onunla denemek için modemi DSL prizinin yanında o kablo ile bağlamayı dener misiniz?

DSL prizi yok direk kablolara ek yapmışlar eklere baktim onlarda sorun yok.

DSL prizi yok direkt kablolara ek yapmışlar eklere baktım onlarda sorun yok.
RJ11 jakları genelde hassas oluyorlar. Ufak gergilerde bile içten çıkıp temassızlık yaptığına denk geldim. Sorun kablonun ucunda olabilir. Bu yüzden mümkünse ucu farklı bir kablo ile deneyebilir misiniz?

RJ11 jakları genelde hassas oluyorlar. Ufak gergilerde bile içten çıkıp temassızlık yaptığına denk geldim. Sorun kablonun ucunda olabilir. Bu yüzden mümkünse ucu farklı bir kablo ile deneyebilir misiniz?
Kabloyu farkli uç ile mi?

Kabloyu farklı uç ile mi?
Uç dediğim kısım modeme giren yer. RJ11 deniyor. Kablonuz takılma esnasında gerildiyse içten bu uç temassızlık yapabilir. Zaten kablonuzun ekli olduğundan bahsetmiştiniz, elinizde farklı bir DSL kablosu varsa bir ucunu kesip söz konusu ekli yere bağlayın, sorunun buradan kaynaklı olup olmadığını teyit etmiş oluruz.

Eğer elinizde fazladan RJ11 uçlar ve onları kabloya çakmak için gerekli olan penseden varsa mevcut kablonun ucunu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Türk Telekom cayma bedeli ne kadar aliyor? TurkNet'e gecerim direkt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…