DSL kablosunda ek kablo var

Alineaera

Hectopat
Yer
Kastamonu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Annemden modemi diğer evime deneme için getirmesini istedim. ADSL kullanıyorum, DSL kablosuna ek telefon kablosu var modeme yarım metre kala. Modeme bağlı kısmı çıkarmayı bilmediği için ek kısmını sökmüş ve telefon kablosuna bağlı şekilde getirmiş. Elimde sıfır telefon kabloları vardı. Hat değerlerim 16 Mbit normal, DSL kablosuna olabilecek en güzel şekilde ek yapıyorum, ancak hızım 11 Mbit'e kadar çıkıyor sonra hep 1 Mbit altında kalıyor. DSL'den gelen diğer renk kablolar zaten çalışmıyorlar, annem sokmeden önce fotoğrafını da çekmiş. DSL'den gelen mavi ve mavi-beyaz kabloyu telefon kablosundaki yeşil ve kırmızıya bağlıyorum. Hat değerlerim Netspeed uygulamasında normal gözüküyor, ancak hızım bu şekil. Neler yapabilirim?

Zaten genel manada ortalama hep 12 Mbps'ye kadar görülüyor 16 Mbps'lik paketlerde pek anormal durum yok gibi modem ayarlarındaki hat değerlerinde de normal mi her şey?

Zaten genel manada ortalama hep 12 Mbps'ye kadar görülüyor 16 Mbps'lik paketlerde pek anormal durum yok gibi modem ayarlarındaki hat değerlerinde de normal mi her şey?
Hocam bu adresimde yıllardır ADSL kullanıyorum çünkü buraya 16 ya kadar geliyor. Ve Maksimum 13,5 alıyordum çok nadir 14 e zorluyor hız testinde. Ortalama 13 diyebilirim. Benim sorunum hızın şu anda 0.2 mbit olması. Ama dsl i elle bağladığımi belirtirim. Ve ilk bağladığım anda 11 e kadar görüyorum , sonra bir anda düşüyor ve 1 in üstüne çıkmıyor

Ve modem değerlerine de baktığımda margin değeri downstream upstream her şey normal gözüküyor

He bir an cümleden 10-11 arası algıladım değerleri buraya da atmak ister misiniz hocam?

Dosya Ekleri

• IMG-20230627-WA0000.jpg
    16,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20230627-WA0001.jpg
    22,6 KB · Görüntüleme: 27
Diğer kablo çok eski mi hocam? Ek olmayan bölüm.
Yok , değil. Onu da arıza yaptığı bir zaman yeniden yaptırdık. Şimdi elimde sıfır bir sürü telefon kablosu vardı. Onları denedim eskiden sorun olmayan kabloyu da deniyorum, sıfır olanları da hepsi aynı. DSL gelen kabloyu da 1 metre kestim daha geriisnden yine yeni bir ek çıkardım öncekine direkt baglamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…