DSL kablosunun internet hızına etkisi

Doguard

Decapat
Netspeed firmasının 100 Mbps paketini kullanıyorum. Ancak internetimde kopmalar olduğu için müşteri hizmetlerini arayıp 50 Mbps'ye sabitledim.
Apartmanın telefon kutusundan modemime gelen kabloda 3-4 tane ek var. (hatta ana kablodan, farklı bir kabloya geçiş bile var.)
Kutudan fazla uzak değilim aslında. Kutu zemin katta ben birinci kattayım.
Sormak istediğim eğer bu kabloyu tek bir kablo haline getirip eklerden kurtulursam 75 Mbps kullanabilir miyim?
(Müşteri hizmetleri altyapımın 77 Mbps'ye kadar desteklediğini söyledi.)
Hat zayıflaması değerlerim araştırdığım kadarıyla normal görünüyor. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Altyapı sorgulaması yaptığımda port yok görünüyor ve maksimum kaç Mbps alacağımı göremiyorum.
Fakat 1-2 ay önce sorgulama yaptığımda 77 Mbps'yi bende görmüştüm.

Capture.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeminizi alın aşağı inin. Binada gördüğünüz ilk noktada bağlantı yapın. Ne kadar hız alabileceğinizi görebilirsiniz.

Ekler düşme yapabiliyor. Hele ki oksitlenme vs varsa.

Modeminizi alın aşağı inin. Binada gördüğünüz ilk noktada bağlantı yapın. Ne kadar hız alabileceğinizi görebilirsiniz.

Ekler düşme yapabiliyor. Hele ki oksitlenme vs varsa.
Dediğiniz gibi oksitlenme yapma olasılığı çok yüksek. Çünkü açıkta olan ek yerleri fazla.
Modemi aşağıda deneme gibi bir imkanım yok. Çünkü elektrik kaynağı bulabileceğim yer yok.

Hat zayıflaması değeri kafamı çok karıştırıyor.
Bu kadar ek olmasına rağmen bu kadar iyi bir değer sizce normal mi?

Çünkü modeme giriş yerinde ucunu çakamadığımız için sadece ucunu kullanabilmek için yapılan bir ek var, halının altında uzatma eki var, kapı otomatiği panelinin arkasında bir ek daha var, aşağıdaki hat kutusunun içinde de bir ek daha olabileceğini düşünüyorum. (Emin değilim.)

Kapı otomatiği panelinin arkasındaki ek:
kablo.jpg

(Hangi kablonun benim olduğunu bilmiyorum. Ama öğrenebilirim.)
Hat kutusu (Mükemmel işçilik):
kutu.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı