DSL kablosuyla fiber internet taşınır mı?

ncdtkrts

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Merhabalar, bulunduğum yere yeni fiber altyapı çalışması geldi ve eski prizlerden yeni kabloyu geçiremediğimiz için sıva üstü yapılması söylendi fakat ben şöyle bir şey düşündüm eski DSL kablosu üzerinden Ethernet'i modeme kadar taşımayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla Ethernet kablosundaki 8'li hattan 4'ü internet için kullanılıyor. Yani demek istediğim halihazırda tesisatta döşenmiş olan eski 5 hatlı kabloyla GPON'dan çıkacak olan Ethernet kablosu aracılığıyla diğer odaya taşımayı düşünüyorum. Bu şekilde bir hız kaybı ping vs. gibi şeyler yaşar mıyım sağlıklı bir bağlantı olur mu? Bilgili arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ya DSL kablosunu fiber kablo ile değiştirip odanıza kadar fiber getirin ya da 8 pin CAT6 kablo kullanın.
Sadece 4 pin ile en fazla 100 Mbps hız alabilirsiniz, 4 pin ile 100 Mbps paket kullanırken tam hızda indirme yaparsanız bufferbloat sorunu yaşarsınız.

Evinize FTTH geliyorsa dairenize kadar fiber çekilir, bodruma giden DSL kablo bir işe yaramaz.
FTTB geliyorsa bodruma kadar fiber, bodrumdan sonra dairenize kadar 8 pinli CAT6 kablo gelir.

Artık yeni FTTB sistem kurulmuyor diye biliyorum.

Hocam eve kadar fiber geliyor FTTH. Ama dediğim gibi eski tesisatın içinden geçiremediğimiz için böyle kendimce bir çözüm ürettim maksat prizden direk cıksın sıva üstü yapmayalım diye. Böyle birşey de 100mbit hızda ping hız düşümü vs gibi şeyler yaşar mıyım ? Son olarak eve gelen fiber kabloya ek yapabilir miyim ? Sağlık olur mu ?

Niye prizden gelsin istiyorsunuz anlamadım.
Yeni hat sıfır kablo çekilsin bu ürün içinden geçer görüntü kirliliği de olmaz ve daha iyi olur.
Evi boyatacağınız zaman da kablo kanalını da boyarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kirliliği olmasın diye hocam direk prizden gelsin diye.

Duvarın içindeki DSL Kabloyu çıkartıp onun yerine fiber çekemiyor musunuz? Şaft yok mu duvar içinde?
Şahsen Telekom ekibi benim dairemde öyle yaptım. 2 Kablo aynı anda sığmadı odaya giden 1 DSL kabloyu çıkartıp FİBER kabloyu o odaya çektiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…