DSL telefon kablosu ve düşük hız sorunu nasıl çözülür?

MindTricks05

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sorunu daha kapsamlı anlamanız açısından yaşadığımdan biraz bahsetmek istiyorum;

Birkaç hafta önce internetimde çok sorun yaşıyordum, genel arıza dendi ve 1 hafta sonra onarılmıştı. Sonraki hafta tekrar sorun yaşandı ve tekrar bilet attım. İç tesisat kaynaklı sorun olduğunu söylediler ve internete bağlanamıyordum. Türknet ile konuştum ve telefonda randevu oluşturduk. Cuma günü 600TL karşılığında teknik destek yollayacaktı fakat Cuma günü o saatte aradığımda Pazartesi'ye tekrardan bir randevu oluşturmak istediler. Millenicom'a devre işlemi başlattım, abone olurken ücretsiz servis yollayacaklarını söyleyip Pazar günü internetin aktif olacağını söylediler, maalesef dedikleri yalan çıkınca iptal ettim. Bu yüzden sıfırdan tekrar abone olmak zorunda kaldım(600TL kurulum ücretini ödemek zorunda kaldım yani). Her neyse, Netspeed'e abonelik işlemi başlattım. İşlem hızlı sürdü.

Bu süreçte iç tesisatımı kendim değiştirdim, fakat Netspeed kurulum için iç tesisatımı yenilememi beklediğinden dolayı elektrikçiden hızlıca internet kablosu aldım. (Daha sonra CAT6 yaparım diye kabloyu idareten aldım.) Elektrikçiye RJ11'i taktırdım ve eksiz bir şekilde modemden ankastreye kadar çektim, Krone bıçağım olmadığı için kurulum için gelen elektrikçiye kabloyu Krone'ye çakma işlemini yaptırdım.

İnternet geldi fakat 10 Mbps alıyorum. Türknet'te hattım 50 Mbps gösteriyordu, paketim 35 iken 40 civarında alıyordum. Netspeed 100Mbps paket vermek istedi ve 95 civarında alabileceğimi söylemişti. Aradığımda bana gelen bant genişliğinde bir sıkıntı olmadığını ve iç tesisat kaynaklı olduğunu söylediler.
Kablonun resmini ve hat değerlerimi attım, sorun bu kabloda mı ISS'de mi? Bu kablonun iletebileceği maksimum hız nedir? Ve CAT6 ile değiştirmeme gerek var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…