Arkadaşlar 4K çözünürlükte Cyberpunk, Forza Horizon 4, Days Gone tarzı oyunlarda 3080 Ti 80 derece oluyor, normal mi?
Not: Ekstra olarak belirtmek isterim ki şunu fark ettim. DSR ile 2K yapıldığında neredeyse görüntü kalitesinde bir artış olmazken DSR ile 4K yapıldığında bulanıklık vs gidip görüntü kalitesinde güzel bir artış oluyor fakat DSR'ın 4K kalitesi normal bir 2K kalitesi gibi (2K ekranlı bir laptopa sahibim oradan deneyimledim).
EVGA FTW3 Ultra. Size ekstra şunu söyleyeyim bir fan ayarım yok ekran kartı 75-78 derecelerde 1800RPM çalışıyor o da sanırım %60-65 arasına tekabül ediyor. Bir de kart 2 senelik garantisi devam ettiği için içini açıp temizleyemiyorum.
EVGA FTW3 Ultra. Size ekstra şunu söyleyeyim bir fan ayarım yok ekran kartı 75-78 derecelerde 1800RPM çalışıyor o da sanırım %60-65 arasına tekabül ediyor. Bir de kart 2 senelik garantisi devam ettiği için içini açıp temizleyemiyorum.
Dereceler normal sıkıntı olmaz. 4 k oynuyorsun bir de gayet normal. Ses olmasın diye fan devrini çok yükseltmeden soğutuyor. Yoksa kart 2800-2900 RPM'lerde dereceleri daha da düşürür ama ses yüksek olur
Edge sıcaklığı derken? Normal kartın sıcaklığı 80, VRAM ise 90-95 benim kartın kendi sıcaklığı ile hotspot sıcaklığı arasında genelde 7-9 derece oluyor normal sıcaklık 80 ise hotstop 88, 70 ise 78 gibi.
Edge sıcaklığı = normal sıcaklığı, yani her türlü termalden dolayı throttle yiyorsundur. VRAM 90-95 sorun değil ama hotspotun yüksek olması throttle yapabilir. Tam ekran kartı modelin nedir?
Edge sıcaklığı = normal sıcaklığı, yani her türlü termalden dolayı throttle yiyorsundur. VRAM 90-95 sorun değil ama hotspotun yüksek olması throttle yapabilir. Tam ekran kartı modelin nedir?
Yukarıda belirttim zaten EVGA FTW3 Ultra. 90 ve üstü problem diye biliyorum zaten 100 derece altı sorun yok diyorlar yani 80 derece normal gibi ki benim hotspot derecem bence iyi çünkü genelde diğerlerinin en az 10 derece olurken bende şu ana kadar Max 10 dereceyi görmüştür gördüyse benim gözlemlediğim genelde 8 derece.
Dereceler normal sıkıntı olmaz. 4 k oynuyorsun bir de gayet normal. Ses olmasın diye fan devrini çok yükseltmeden soğutuyor. Yoksa kart 2800-2900 RPM'lerde dereceleri daha da düşürür ama ses yüksek olur.
Vallahi hocam bir fan ayarı yapmam lazım 80 derece 1800-1900 RPM de dönüyor bu da dediğim gibi %60-70 arası herhalde bu derecede bir 75-80 arası çeksem büyük ihtimalle bir 3-5 derece azalır. Bir de şey düşünüyorum bu 4K'yı DSR ile yapıp oynuyorum hani orijinal bir 4K monitör ile oynasam derece de bir düşüş olur mu?
Problem olmaz zaten, zarar vermez ama performansı düşürür sıcaklığa yaklaştığı için. Frekansları takip et bakalım oyunlarda kaç seviyesinde oluyor GPU 80 dereceye çıktığı zaman. Normalde 1800 MHz'ye kadar boostluyor gözüküyor.