DSR ile darboğaz engellenebilir mi?

MeReKGs67

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
1080p bir monitörümüz var diyelim. İşlemcimiz 5600, ekran kartımız 5070 olsun. Testlerine bakmadım ama herhalde bazı oyunlarda 1080P'de darboğaz yapacaktır diye düşünüyorum. DSR ile çözünürlüğü 2K veya 4K'ya alıp ekran kartına binen yükü arttırarak bu darboğazı azaltmamız veya tamamen ortadan kaldırmamız mümkün değil mi?

Ben kendim için de soruyorum aslında 4060 2K'ya yetmez diye bütçe olarak 1080p monitör alabildim ama GTA 6 için 9060 XT 16 GB gibi bir ekran kartı alırsam işlemci yeter mi diye düşünüyorum.

Oldukça mümkün. Görüntü kalitesi "tam olarak" hedef çözünürlük kadar iyi olmasa da GPU'ya binen yük, doğal çözünürlüğe göre artacağı için olası bir işlemci darboğazını azaltabilir/önleyebilir.

Bazıları görüntü çamur olur demiş. Birisi de şöyle yazmış:

"Evet mantıklı 1620p yapıp DLSS kaliteyle 1080p gerçek görüntüye çekebilirsiniz. Hem görüntü nativeden iyi olur hem de yükü GPU'ya bindirerek darbogazı engellersiniz.
Çamur falan yok görüntü daha guzel 1080'den. DLDSR deniyor."

DLSS olmasa da görüntü nativeden her türlü daha iyi olmaz mı?

Benim ayarım bu şekilde. Normal masaüstünde 1080p şeklinde kullanıyorum 1620p yaptımı görüntü tuhaf gözüküyor. Bu arada bazı oyunlarda şahit oldum ayarlardan 1620P'ye çektiğim zaman ekranı 4'e böldüğünüzü düşünün. Sadece 1/4'ü yansıyor ekrana oyunun. Metro 2033 Redux ve The Walking Dead oyununda bu başıma geldi çözümünü yapamadım.

Selam. R3 3100 ve RTX 4060 kullanırken bu yöntemi uyguluyordum. 27 inç monitörüm olduğu için DSR ile 2K yapmak görüntüyü de iyi yapıyor.

Darboğaz tamamen bitiyordu bende. Düşünün artık. DLDSR kullanın. Eski tip yaparsanız görüntü güzel olmuyor.

Ayrıca düzgünlük %33 kalsın.

İşlemcimi yükselttim R5 5600 aldım ve hâlâ bu yöntemi kullanıyorum çünkü gözüm 2K'ya alıştı. Gerçekten çok büyük fark var bende. 1080p bulanık geliyor.

Çok teşekkürler bu tecrübenizi ve bilginizi paylaşmanız benim için çok değerli. Masaüstünü de mi DLDSR ile 1620p kullanıyorsunuz? Bende kötü duruyor.

Ben sistemimi bu aşağıdaki sistemden birkaç hafta önce almıştım keşke diyorum aşağıdakini almış olsaymışım DDR5 olması açısından. Belki 4060'a göre 7600 kötü kalacaktı biraz ama DDR5 olacaktı İleride 5700X3D'ye yükseltirim diye düşünüyordum ama onun da fiyatları uçmuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet masaüstü de aynı. %150 ölçeklendirme yapıyorum. Eskisinden daha net ve keskin oldu.

Hocam NVIDIA'nın bu sistemi çok daha iyi. Ben hayatım boyuna AMD kart kullandım. RX 570, RX6700 ve RX7600.

Şahsen RX7600 testlerde daha iyi gözükse de bu kartlar yazılıma muhtaç. DLSS ve FG olarak NVIDIA çok öne çıkıyor (4060). Yazılımlar da cabası. Yani 4060 almanız daha iyi. Sadece Cyberpunk indirip bakın. FSR açınca uzaktan gelen arabanın modeli bile anlaşılmıyor ancak DLSS yapınca native'den daha iyi görüntü sunuyor. Bu bile yeter. DDR5 falan takmayın. Kullanın işinizi gördüğünce. İleride değişirsiniz. Kafaya takmayın.

NVIDIA da 2 adet VSR tarzı özellik var. Birisi bahsettiğimiz dlsdr diğeri ise AMD'nin kullandığı eski tip. Eskisinin performansını ve görüntüsünü bende beğenmiyorum ama DLDSR mükemmel şahsen. Bende Dell G2722HS monitör var. 1440p ve 1620p mükemmel oluyor bu DLDSR ile. Çok ciddi fark oluşuyor hem de. 1080p yapınca gözüm acıyor, bulanık geliyor.

Eğer ki monitörünüz 27 inç altı ise fark görememeniz normal.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…