DSR Nedir ?

TayllaN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Asus pg248q adlı monitoru alacağım DSR ile 4K oynayabilir miyim ? Ve nasıl yapabilirim? Ekran kartı Asus GTX1080. (Daha almadım.)

Arkadaşlar ben Asus pg248q adlı monitoru alacağım DSR ile 4K oynayabilir miyim ? Ve nasıl yapabilirim? Ekran kartı Asus GTX1080. (Daha almadım.)
Oyunu daha yüksek, daha ayrıntılı bir çözünürlükte renderler ve sonucu yeniden monitörünün çözünürlüğüne küçülterek sana herhangi bir ekranda 4K ya da 2k (3840x2160---2560x1440) kalitesinde grafikler sunar.

"Dynamic Super Resolution" yani DSR 1080p bir ekranda 2K ve ya 4K deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. İşlemci yükünü azaltabilir bazı durumlarda.

Gerek yok dersek yanlış olur. 1080p de render edilmiş grafiklere göre daha iyi bir görüntü sunar, fakat doğal 2k ya da 4k monitördeki görüntüyü beklemeyin.

DSR ayarladığınız çözünürlüğü sıkıştırıp kullandığınız panelin çözünürlüğüne sıkıştırır, yani 2K'da ki pikselleri sıkıştırıp 1080P panele sıkıştırır görüntü biraz daha netleşir. Sürekli aynı kalitede görüntü elde edemeyebilirsin. 4K panel ise gerçek 4K deneyimini yaşamanı sağlar yani 1080P alıp 4K yapınca 4K oyun deneyimi sağlamış olmuyorsun, yoksa herkes böyle yapar 4K monitörlere para vermezdi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı