DSR Yapmanın Sıkıntıları Var Mıdır ve Nasıl Yapılır?

Ryzen 2600 almayı düşünüyorum.

Peki sen bu videoyu 4K monitörde mi izledin yoksa daha düşük çözünürlüklü monitörde mi? Daha düşükte izlediysen gerçek 4K yı görüp, DSR 4K yı görüp nasıl ayırt edebildin?

Ryzen 2600 almayı düşünüyorum.
1080P'de yüksek grafikli oyunlarda çok rahat besler. Eski veya işlemci tabanlı oyunlarda ise seni pişman edecek bir darboğaz olmaz. Zaten R5 2600 gayet güçlü bir CPU. İşlemci tabanlı oyunlarda seni üzmeyecektir rahat ol. DSR açmana falan da gerek yok. Görüntü kalitesinden ödün verirsin boş yere.

Tamam o zaman 144 Hz 1080P alırım elime geçince de MSI Afterburner açıp bakarım. Sıkıntı olursa 2K geçerim olmassa MSI Afterburner'ı kapatıp keyfime bakarım.

Aklım çok karıştı.
GTX 1070 ekran kartı 2K 144 hz monitörler için düşük bir kart. 2K da AAA oyunlarda 144 hz almak istiyorsanız GTX 1080 ti veya RTX 2080 ekran kartınız olmalı. (AAA oyunlarda orta-high ayarlarda) siz yırtılma istemiyorsanız eğer. 2K 75 hz üstüne çıkmayın. Ya da 1080p 144 hz alın. Ayarları ultra yaparak 80-120 arası fps alırsınız tahminimce. Yırtılma gözünüze çarpacak kadar fazla olmaz. Tavsiyem 1080p 144hz monitör almanız. (Eğer 75 fps aldığınız oyun olursa da monitörü 75hz ye çekip oynarsınız yırtılma olmaz.)
Ekstradan özetle DSR ile 2K kullanmak ile native(gerçek) 2K kullanmak aynı şey değil. Arada kalite farkı var. Eğer aynı deneyimi yaşatsaydı insanlar neden 2K monitör alsın ki? DSR ile 2K oynarlardı değil mi?

Ekran kartın GTX 1070 değil GTX 1070 Ti.
Ben sana yaşayacaklarını anlattım. Aklının karışacağı bir seçim yok. Karar senin.
Gözle görebilme şansım var mı bir yerde? Bilgisayarcıdan falan baksam nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…