Merhabalar, elimde LOTR Kralın Könüşü filmi var 2 part şeklinde. Türkçe ses dosyası eklediğim zaman birleşme noktasından sonra senkron sorunu oluyor. DTS ses dosyasını editleyebileceğim bir program var mı? Dönüştürmek istemiyorum kalite kaybı olmasın diye ama sanırım en son mecbur dönüştüreceğim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle sorunu çözdüm , başkalarına da yardımcı olması açısından izlediğim yolu anlatacağım. İlk olarak Dts ses dosyasını işleyebilen bir program bulamadığım için mecbur dönüştürmek zorunda kaldım. Bu konuda handbrake dahil bir çok popüler dönüştürücü denedim ancak hiç biri ham ses dosyasını işleyemedi ya da ben beceremedim. İşleyebilen tek program MeGUI 2876 (diğer sürümleri denemedim) oldu. Bu program sayesinde Flac formatında alabildiğim en kaliteli çıktıyı aldım. Dosya boyutu 2-2,5 katına çıktı ama kalite olarak az bir kayıpla güzel bir çıktı verdi. Daha sonra Flac dosyasını işlemek için ben Audacity programını kullandım pratik , anlaşılır ve Türkçe tavsiye ederim. Burdan senkron sorununu gerekli eklemeleri yaparak hallettim. Dosyayı Wav formatında 32 Bit Float(64 bit Float dosyanın tamamını dönüştürmedi Program 32 bit ile sınırlı olduğu için sanırım 1 saat 16 dk kadarını işleyebildi) olan seçenekte kaydettim. En kalitelisi benim bulduğum buydu Flac ile aynı Kbps değerlerinde çıktı aldım. En son da MKVToolNix programı ile ses görüntü ile birleştirdim. Umarım birisinin işine yaramıştır ben baya uğraştım ve kaynak cidden çok az . Kolay gelsin , iyi günler.