DTS ve TrueHD farkı nedir?

Arkadaşlar merhaba. Bir filmin DTS ve truehd olarak formatlarını gördüm. DTS olan 15 GB, truehd olan 15.74 GB. Aralarındaki fark nedir merak ettim.

2'si de sinema ses dekoderi pek fark yok aralarında.

Arkadaşlar merhaba. Bir filmin DTS ve TrueHD olarak formatlarını gördüm. DTS olan 15 GB, TrueHD olan 15.74 GB. Aralarındaki fark nedir merak ettim.

Dolby TrueHD, Blu-ray Disc oynatıcılar ve A/V alıcıları gibi ev eğlence cihazlarında kullanılan Dolby Laboratories tarafından geliştirilen kayıpsız, çok kanallı bir ses çözücüdür.

DTS veya Dolby TrueHD ses daha mı iyi?
Hangisi daha iyi: DTS veya Dolby TrueHD? Yalnızca teknik özelliklere dayanarak, DTS, daha gerçekçi bir film deneyimi vaat eden daha yüksek bit hızlarıyla rakibini geride bırakıyor. Bununla birlikte, sinyal-gürültü oranı ve hoparlör kalibrasyonu gibi diğer faktörler, birçok odyofilin Dolby'yi değerlendireceği anlamına gelir.

Kısacası şöyle yorumlayayım. DTS de kanal genişliği ile atam ayakkabılarıyla sessiz bir barda yürüyor. Yürüken ayağın sürtme sesinden tabandaki toz kayma sesine veya saçını eliyle düzeltirken saçlardan gelen hışırtı sesine kadar doğal tüm sesleri duymayı çok kanalda sağlar. Dolby özelliğide bir araba sahnesinde araba sağdan sola doğru doğru giderken aracın kanallara göre kayıbı olmadan yani birinde bitmeden yada ani kesilmeden diğerinde devam edip sıralamsına göre hopörlorlerden arabının yanından geçitormuş hissi verecek ses tokluğunu ve tüm sesleri kayıba vurdurmadan suymana imkan sağlar.

DTS 'de Dolby nin özelliği vardır zaten. ama dolby de DTS özelliği yoktur :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı