Dual boot için Linux dağıtımı önerisi

Vınnnn

Hectopat
İyi akşamlar, Windows'un yanına Linux kurmak istiyorum. Ne kurayım bilmiyorum. Kali gibi bir şeye ihtiyacım yok. HP Victus 16 kullanıyorum. Tek isteğim sürücü sorunu yaşamayayım, internette takılayım, bir de biraz oyun deneyebilirim ama zaten Windows var. Fakat aklıma bir şey takıldı. Ben Windows 10'a ses sürücüsünü bile kuramadım, Linux'a kurabilecek miyim? Ayrıca arada oyun oynayabileceğimi de ve eğer rahat gelirse direkt Linux'a geçebileceğimi de göz önünde bulundurarak dağıtım önerisinde bulunursanız sevinirim.

Ubuntu ya da fedora.

Fedora veya Ubuntu.

Peki, sürücü sorunu yaşar mıyım? Windows'u kurarken Wi-Fi sürücüsü yok diye Ethernet'e falan bağlatmıştı, sürücüleri elle indirmiştim. Öyle bir şey gerekir mi otomatik indirir mi?

Peki, sürücü sorunu yaşar mıyım? Windows'u kurarken Wi-Fi sürücüsü yok diye Ethernet'e falan bağlatmıştı, sürücüleri elle indirmiştim. Öyle bir şey gerekir mi otomatik indirir mi?
Genelde sorun olmuyor. Ben hiç yaşamadım ama olursa çok uğraştırır haberiniz olsun

Linux Mint deneyin.
Proprietary suruculeri kurması için bir GUI uygulamasi mevcut.
Suruculer genellikle otomatik yuklenir ama Kurmadan önce Liveboot ekranında bir kontrol edin Wifi yada Ses sürücülerini.

Linux Mint deneyin.

Proprietary suruculeri kurması için bir GUI uygulamasi mevcut.
Suruculer genellikle otomatik yuklenir ama Kurmadan önce Liveboot ekranında bir kontrol edin Wifi yada Ses sürücülerini.
Mint güzel değil bence çok

Mint güzel değil bence çok
Herkese hitap etmeyebiliyor bana kalirsa sade ve yeterli bir arayuz adamlar herseyini sunmuslar.
Gerektiginde arayuzu degistirilebiliyor.

Ubuntu kurdum USB'ye. Bugün müsait değilim fakat yarın kuracağım. Eğer beğenmezsem Arch veya Mint gibi bir şey düşünüyorum. Teşekkürler yardımınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…