Dual boot ile Arch Linux kurulumu nasıl yapılır?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selam dostlar. Bir öğrenme hevesi ile Dual boot ile Arch Linux kurmak istedim ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum ve hiç anlamadığım konular. Daha doğrusu Linux hakkında aman aman bir bilgiye sahip değilim. Bir video gördüm arkadaş Vm'e dualboot ile Arch Linux kuruyor ancak onun ki “cinnamon” diye bir şey. Ben Hyprland'e özendim açıkçası görünümü falan hoşuma gitmişti o yüzden Hyprland kurmak istiyorum ancak dediğim gibi hiçbir bilgim yok. Aşağıda arkadaşın video linkini bırakacağım arkadaşın yaptığı gibi kursam yani cinnamon kursam sonradan Hyprland'e çevirebilir miyim bunu? Bilgili arkadaşlar detaylıca anlatırsa çok sevinirim acemiyim.

Video Link'i

HDD kaçtane bende iki HDD var 1. Windows 2. Linux Arch ona göre kurulum değişiyor.arclinux 2de kurulu hdd ssd yok ssd olsa pc uçar.grubu ve archlinuxu 2. hdd ye kuracaksın tek hdd varsa değişir youtubeye bak öğren dual boot kurulum biraz zordur. saf archlinux kurulumda hiç program yok tex editor bile yoktu elle kurdum.

Son düzenleme:
HDD kaçtane bende iki HDD var 1. Windows 2. Linux Arch ona göre kurulum değişiyor. Arclinux 2'de kurulu HDD SSD yok SSD olsa PC uçar. Grubu ve archlinuxu 2. HDD'ye kuracaksın tek HDD varsa değişir YouTube'a bak öğren Dual boot kurulum biraz zordur. Saf archlinux kurulumda hiç program yok tex editor bile yoktu elle kurdum.

Archinstall scripti var daha rahat kurulabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı