Dual Boot ile Windows'u ve Ubuntu'yu Bir Arada Kullanma

Daha fazla  
Bilgisayarımda hâlihazırda Windows 10 Pro kullanıyorum. Windows'un yanına da 2. işletim sistemi olarak Ubuntu'yu kurmak istiyorum. Bilgisayarı açarken de istediğim işletim sistemini seçim onu başlatmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılacağı konusunda bilgi verebilir misiniz?

Tabii mümkün.

Kurulum türü sırasında Windows'un yanına kurun deyin.
1536698275036.png

Sonra hangi diske Ubuntu kurmak istiyorsunuz gibisinden bir şey soracak. Windows'a kurulu diski seçmeyin. Önceden oluşturduğunuz boş bir diski seçin. Ardından Ubuntu yüklendikten sonra bilgisayarı tekrar başlatın ve açılış panelinde Windows ve Ubuntu olacak. Yön tuşlarıyla seçim yapabileceksiniz.
DeepOS Paneli.jpg

Zaten bunu için bir rehber hazırladım ve ben DeepinOS'u yükledim.
Technopat'ta da bunun videosu var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ancak videodaki gibi açılış panelinde Windows olmazsa (bazı kurulumlarda Windows olmasına rağmen panelde gözükemeyebiliyor) bu rehbere göz atabilirsiniz.

Oldukça mümkün, hatta aynı işlemin benzerini BOOTCAMP ile MacBookair 2017 ürününde oldukça sağlıklı sekilde kullanıyorum. Ubuntuyu İSO olarak yazacaksın ardından diskini bölüntüleyip oraya linux kuracaksın hangi tuş kombinasyonu hatırlamıyorum ama açılışta - bu tuş benim bilgisayarımda alt tuşu- basılı tutarak işletim sistemi seçim ekranına gelebilirsin hatta açılışta hangisinin standart olarak açılacağını vs seçebiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı