Dual Boot Linux Mint kurulumu

Makaleler
1
Arkadaşlar iyi akşamlar, yaklaşık 15 senedir Windows kullanıcısıyım. Pek fazla oyun oynamıyorum, sadece internette gezinip Office programlarında belgeler oluşturuyorum. Linux'a geçmeyi birkaç aydır düşünüyordum ama alışamamaktan korkuyordum.

Bugün internette gezinirken Dual Boot ile hem Windows 10 kullanıp hem de Linux kullanabileceğimi gördüm. İnternette biraz gezindikten sonra Linux'u ilk kez kullanacaklar için Linux Mint'in önerildiğini gördüm.

Dual Boot için tam olarak neler yapmam gerekiyor? İnternetten biraz bilgi edindim ama yanlış bir işlem yapmaktan korkuyorum.
Ayrıca Linux Mint'i kurduktan sonra neler yapmam gerekiyor tam olarak bilmiyorum.

1- Bilgisayarınızı söyleyin.
2- @Kerem00 @gen2 @illedelinux
3- UEFI mi? Legacy mi?
4- Bence alışırsınız.

Bilgisayarım Lenovo Ideapad 100. i3-5005U işlemci 4 GB RAM. UEFI kurulum yapacağım. Bir de bilgisayarımda Nvidia ekran kartı mevcut.

Öncelikle aşağıdaki gönderileri incelemeni tavsiye ederim. 2. sayfada başlamadan önce neler yapılması gerektiğine dair bir yazı daha var. Onu da incele.

Technopat'taki çoğu gönderiyi okudum, aşağıdakileri de okudum ama kurulum sonrasını tam olarak anlatan pek konu göremedim.

Technopat'taki çoğu gönderiyi okudum, aşağıdakileri de okudum ama kurulum sonrasını tam olarak anlatan pek konu göremedim.

Kurulumu yaptıktan sonra güncellemeden başka bir şey yapmıyorsun, sadece kullanıyorsun.
Güncelleme için de GUI arayüzlü araçlar var, onlar seni yönlendirir.

Arkadaşlar hepinize teşekkürler, attığınız rehberi okuyup, videoyu izliyorum.

Son sorum NVIDIA GeForce 920MX harici ekran kartına sahibim. Bazı modellerin uyumsuzluğu ile ilgili birkaç şey okumuştum. Bu ekran kartının uyumlu olup olmadığını tam olarak bulamadım. Uyumlu mudur?

Arkadaşlar hepinize teşekkürler, attığınız rehberi okuyup, videoyu izliyorum.

Son sorum NVIDIA GeForce 920MX harici ekran kartına sahibim. Bazı modellerin uyumsuzluğu ile ilgili birkaç şey okumuştum. Bu ekran kartının uyumlu olup olmadığını tam olarak bulamadım. Uyumlu mudur?

Nvidia sürücü için Mint'in kendi aracı var, otomatik kuruyor, ayrıca burada anlatılmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı