Dual boot mantıklı mı?

Bilgim yok maalesef. Aynı diskte iki işletim sistemi olunca kararsızlıklar olabiliyor ama sanırım. En temizi farklı disklere kurmak.
Linux'u farklı bir 240/256 GB SSD'ye, Windows'u da farklı bir 240 GB SSD'ye kurup, diğer diskleri ortak kullanmayı düşünüyorum. Tabii yapılabiliyorsa.

Bir de hocam benim AMD Radeon RX 570 ekran kartım var. Bunun hem Linux için hem de Windows için sürücüsünü yüklemem gerekir mi? Sorun çıkarır mı?

Windows'ta yüklüyse başka bir şey yapmanıza gerek yok. Linux'ta kendisi kuruluyor zaten.

Bahsettiğiniz durumu bilmiyorum maalesef hocam yanlış bilgilendirmeyeyim.

Hocam benim baktığım yerlerde disk NTFS ise Windows ve Linux diski okuyabiliyor ve yazabiliyor diyor.
Evet öyle. Eski Laptopumda 128gb ssdye Linux 512ssdye windows kurup 1tb hddyi de ortak kullanmıştım. Şu anki laptopumda hdd slotu olmadığı için bir diski bölüp bir kısmını Linux için ayırdım kalanını da windows depolamasi için nfts olarak kullanıyorum.
Bi arkadaşımda da eski bir pc vardı. Windows kasıyordu ama bazı programlar için kullanmak zorundaydı. Ona 240gb ssdye Linux + windows kurmuştuk. Stabil çalışıyordu.
Dağıtım konusunu cok araştırma, gözüne hos geleni kur gec. Bu mint olur, Ubuntu olur fark etmez. Temelde aynı şey. Bir sürü dağıtım olunca kafan karışıyor. Aralarında öyle ciddi bir fark yok

Windows'ta yüklüyse başka bir şey yapmanıza gerek yok. Linux'ta kendisi kuruluyor zaten.

Bahsettiğiniz durumu bilmiyorum maalesef hocam yanlış bilgilendirmeyeyim.
Teşekkür ederim hocam.

Sağ olun hocam. Ubuntu kurarım yüksek ihtimalle.

Bu arada ortak disklere her şeyi kurabilir miyim? @lisra

GPT ile biraz sohbet ettim ve biraz araştırdım. NTFS'de Linux oyunlarının oynanmadığını öğrendim. Oynanıyormuş ancak sorun çıkabilmesi çok olasıymış. "Peki o zaman nasıl bir yapı önerirsin?" dediğimde bana bunu yaptı.

Ancak bu 2 TB SSD'nin içinde veriler olduğu için ve kaybetmek istemediğim için yeni 1 TB veya 512 GB disk alsam mı diye düşündüm. Fakat o kadar bütçe harcamak istemiyorum. Siz bu yapıya ne dersiniz? Öneriniz var mıdır? Burada "Yeni SSD" dediği 240 GB disk alacağım dediğim disk. Bu diski almadan 2 TB SSD'yi bölüp 1 TB'ına Linux kursam daha mantıklı olur mu? İnanılmaz kafam karışık, ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemiyorum. Birkaç tane daha farklı konu var uğraştığım. Bundan dolayı kafam inanılmaz fazla karışık. Bir süre Windows'da durup, sonrasında yeni disk alıp, ona Linux kurup ve 2 TB SSD'nin 1 TB'ını da yer açabilirsem Linux'a verip, bir süre öyle dual boot kullanmayı planlıyorum.

@811150 @Bayram Tempest hocalarım siz ne önerirsiniz? 2 TB SSD'yi 1 TB'a bölmek ve Linux'u oraya kurmak mantıklı mı? 1 TB yeter mi ki? İleride Linux'a verilen kısmı büyütebilir miyim?

Son düzenleme:
Ben sorunsuz bir deneyim için ayrı disklere kurma taraftarıyım ve elinizde imkan da var sonuçta. Ama çok da problem olacağını sanmıyorum ciddi bir şikayet duymadım bu konuda.

Ben sorunsuz bir deneyim için ayrı disklere kurma taraftarıyım ve elinizde imkan da var sonuçta. Ama çok da problem olacağını sanmıyorum ciddi bir şikayet duymadım bu konuda.
Ayrı diske kurmaktan kastettiğiniz Windows ile aynı disk mi, yoksa disk bölmek mi? Tamamen ayrı disk ise 1 TB gibi bir disk alabilirim.

@gymice @Tempestian hocalarım siz ne önerirsiniz? 2 TB SSD'yi 1 TB'a bölmek ve Linux'u oraya kurmak mantıklı mı? 1 TB yeter mi ki? İleride Linux'a verilen kısmı büyütebilir miyim?
İleride Linux alanını büyültebilirsin. Gparted adlı uygulama ile yapılıyor.

Farklı diskler hocam evet. Birkaç yerde problem yaşayan kişi gördüm bu konuda. Bence ekstra bir depolama almanıza gerek yok gayet yeterli duruyor. Şu an mevcut işletim sisteminiz hangi diskinizde kurulu?

Farklı diskler hocam evet. Birkaç yerde problem yaşayan kişi gördüm bu konuda. Bence ekstra bir depolama almanıza gerek yok gayet yeterli duruyor. Şu an mevcut işletim sisteminiz hangi diskinizde kurulu?
240 GB olanda kurulu hocam.

Sizi zorlamayacakmış madem 240GB SSD alıp Ubuntu'yu ona kurduktan sonra diğer diskleri ortak kullanabilirsiniz. Ben olsam böyle yapardım. İşletim sistemi aynı diskte olmadığı sürece diskleri bölmekte problem olacağını sanmıyorum. 1TB-1TB bölüp her iki sisteme de 1'er TB ayırırsınız artan HDD'yi de hangisinde daha çok ihtiyacınız var ise ona eklersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…