Dual boot mantıklı mı?

Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. 1TB HDD'yi ortak kullanmak ve 2TB olanı da 1TB-1TB bölüp birisini Linux'a vermeyi düşünüyorum. Zaten Windows'a ayrılan kısımlara Linux'dan ulaşılabiliyor. Veri kaybı olmadan bölünebiliyor mu diskler? Eğer veri kaybı olmadan bölünebiliyorsa 240GB SSD'yi aldıktan hemen sonra dual boot yapabilirim.

Veri kaybından kastınız nedir hocam? 1TB boş alan varsa şu an bölebilirsiniz disk bölümünden. Tam tarif edemiyorum bir süredir Windows kullanmadığımdan.

Veri kaybından kastınız nedir hocam? 1TB boş alan varsa şu an bölebilirsiniz disk bölümünden. Tam tarif edemiyorum bir süredir Windows kullanmadığımdan.
Yani içinde veri olsa bölünür mü demek istedim. Ancak sanırım pek mümkün değil. O zaman diski biraz boşaltmam lazım.

Yani içinde veri olsa bölünür mü demek istedim. Ancak sanırım pek mümkün değil. O zaman diski biraz boşaltmam lazım.
Diyelim 40 GB boş alanınız var ve siz 60 GB ayırmak istiyorsunuz, o zaman diskini bozulur. 40 GB boş alanınıza varsa güvenli olan 30 GB kadar boş alan ayırmak.

Çünkü diskteki verilerde, sıralı olmadığı için, boş olan kısımları ayırıp, veriler sıralı hale gelecek ve sonra diski bölecek.

Birinci hali;

İkinci hali;

İşte bazen de böyle sıralayamadığı için (veri taşıma izinleri, disk bloğunda hatalar falan) boş alanı da ayıramaz ve izin vermez. Yani 40 GB boş alanın varsa, onu ayırmaya bile izin vermeyebilir, ondan 30 GB falan ayırmak en iyisi.

Peki hocam riskli midir ayırma işlemi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…