Dual Boot Nedir / Nasıl Yapılır?

Benim donanımım eski hem de bayağı bir sence Linux'a geçmek bana avantaj sağlar mı?

Avantaj sağlar mı şöyle diyeyim Windows 10 64 Bit 2 GB kullanıyor kubuntu 64 Bit 500 MB kullanıyor gerisi sende.

Benim ki AMD ben o yüzden mi bir sorun yaşamıyorum?

Kafam karmakarışık şuan berbat bir haldeyim, performans için geçiyorum, ama ekran kartım sıkıntı çıkarıyor. Performans düşüyor. Biraz zamanınızı alabilirim ama bana kapalı kaynak Linux indirme kurma videosu bulabilirmisiniz linkli, yada bir zahmet anlatsanız.

Kafam karmakarışık şuan berbat bir haldeyim, performans için geçiyorum, ama ekran kartım sıkıntı çıkarıyor. Performans düşüyor.
Oyun performansı düşük olur. Fakat sistem kaynaklarını az harcar. Yani hafif olacak ve genel kullanımda sisteminiz rahatlayacak.

Biraz zamanınızı alabilirim ama bana kapalı kaynak Linux indirme kurma videosu bulabilirmisiniz linkli, yada bir zahmet anlatsanız.
Kurduktan sonra "Terminal" uygulamasını açın.("Ctrl + Alt + T" de iş görür.) Terminale aşağıdaki komutu yazıp "Tab" tuşuna basın.(Sürücüler listelenecek.) En yeni sürücünün numarasını komutun sonuna ekleyin ve "Enter" tuşuna basın. Bu kadar.

Komut:
sudo apt install nvidia-driver-x (Buradaki x yazan kısma sürücü numarası yazılacak.)

Linux'ta program yazmayı planlıyorum, ama oyun da oynayacağım. Şuanlık yapabileceğim tek şey ekran kartını değiştirmek mi oluyor?

Linux'ta program yazmayı planlıyorum, ama oyun da oynayacağım. Şuanlık yapabileceğim tek şey ekran kartını değiştirmek mi oluyor?
Sizin yerinizde olsam önce kapalı kaynak sürücüleri denerim. Sorun var mı bir bakarım. Eğer yoksa yoluma Nvidia ile devam ederim.

Sizin yerinizde olsam önce kapalı kaynak sürücüleri denerim. Sorun var mı bir bakarım. Eğer yoksa yoluma Nvidia ile devam ederim.
Peki bana bir Linux masaüstü atarmısınız, çünkü sanırım bir sürü tema var. İlk yüklediğimde ne çıkacak karşıma merak ediyorum. Böyle bir masaüstü güzel olabilirdi aslında

Ekran kartını değiştirmene gerek yok hocam ayrıca 16 yıldır linux ile nvidia ekran kartı kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. sorun yaşayan arkadaşlar sorunlarını buraya yazarsa yardımcı olabilirim.

Bana birisi Linux'u indirmem için bir video atabilir mi / anlatabilir mi?
Şuan kafama yattı kapalı kaynak deneme işi, ama bir sorum var.
USB Bellek'le olacaksa bu iş o zaman şimdi yapamam.
Bir de sorun çıkarsa Windows'a nasıl dönerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…