Bu videoda gösterilen şekilde Windows 11'in yanına Kali Linux'u diskten ayırdığım 50 GB alana kurdum. Kurulum tamamlandı fakat bilgisayar açılırken seçim ekranı gelmiyor ve direkt Windows 11 açılıyor. Ayrıca BIOS'da boot menüsünde Kali Linux gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Olmuş gözüküyor. exit komutu ile chroot'tan çıkış yapın. Daha sonra umount -R /mnt komutunu girin. Ve reboot komutu ile bilgisayarı yeniden başlatın. Live Boot kapandıktan sonra USB belleğinizi çıkarın.
Bence Kali Linux'u tekrar kurup öyle deneyin. Olmadı başka dağıtım kurun. Eğer Linux kullanma amacınız pentest yapmaksa Kali araçlarını başka dağıtımlara eklemenin yolları var.
Ama eğer Linux öğrenmek istiyorsanız Kali biraz sıkıntılı. Çünkü kendisi aslında Live boot kullanılmak için tasarlanmış. "İşini gör, çık" mantığı yani. Daha basit bir dağıtım kullanarak Linux öğrenmeye başlayabilirsiniz.
Bence Kali Linux'u tekrar kurup öyle deneyin. Olmadı başka dağıtım kurun. Eğer Linux kullanma amacınız pentest yapmaksa Kali araçlarını başka dağıtımlara eklemenin yolları var.
Ama eğer Linux öğrenmek istiyorsanız Kali biraz sıkıntılı. Çünkü kendisi aslında Live boot kullanılmak için tasarlanmış. "işini gör, çık" mantığı yani. Daha basit bir dağıtım kullanarak Linux öğrenmeye başlayabilirsiniz.