Çözüldü Dual boot olarak yüklenen Kali Linux gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bu videoda gösterilen şekilde Windows 11'in yanına Kali Linux'u diskten ayırdığım 50 GB alana kurdum. Kurulum tamamlandı fakat bilgisayar açılırken seçim ekranı gelmiyor ve direkt Windows 11 açılıyor. Ayrıca BIOS'da boot menüsünde Kali Linux gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
GRUB kurulmamıştır belki.

Live USB ile diske kurduğunuz Kali Linux'a chroot olup GRUB'ı kurun. Ve GRUB configini güncelleyin.

Sisteminiz UEFI mi?
Dediklerinizi yaptım fakat yine bir seçim ekranı gelmedi Direkt Windows'a atıyor.

Bence Kali Linux'u tekrar kurup öyle deneyin. Olmadı başka dağıtım kurun. Eğer Linux kullanma amacınız pentest yapmaksa Kali araçlarını başka dağıtımlara eklemenin yolları var.

Ama eğer Linux öğrenmek istiyorsanız Kali biraz sıkıntılı. Çünkü kendisi aslında Live boot kullanılmak için tasarlanmış. "İşini gör, çık" mantığı yani. Daha basit bir dağıtım kullanarak Linux öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Peki hangi dağıtımı önerirsiniz?

Peki hangi dağıtımı önerirsiniz?

Konu içerisinde farklı bir soru pek hoş olmaz. Yeni bir konu açın. Hem diğer kişiler de size öneride bulunurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…