Dual Boot sonrası SSD bozuldu

İsaArda

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Şu an Lenovo Ideapad S145 15AST AMD A9 9425 AMD Radeon 530 4 GB RAM 250GB SSD bulunmakta. Çok düşük performanstan dolayı diskimi ikiye böldüm ve Dual Boot yaptım. Fakat 2 gün sonra 2 işletim sistemi de çöktü. Windows 10 hiçbir sıkıntı olmadan kurdum fakat Windows 7'yi kuramıyorum. Windows başlatılıyor yazıyor ve kalıyor. İnternette ufak bir araştırma yaptım ve diskten kaynaklandığını düşünüyorum. Windows 10'da gerçekten çok kötü performans alıyorum.

Windows dosyalarında sorun olabilir tekrar kurmayı deneyin.

3 farklı iso dosyasını denedim hepsi güvenilir yerlerden indirdiğim dosyalar eğer ssd bozulmadıysa böldüğüm için hata veriyor olabilir.Ama bunu nasıl anlayabilirim?

Windows ISO'sunu USB'den boot ettikten sonra disk kurulum ekranında tüm bölümleri silip tek bölüme kurulup yaptınız mı?

Galiba disk seçim ekranından bahsediyorsunuz doğru diski seçtiğimden eminim fakat diğer bölümleri silmedim.
Bu arada diski Windows'un kendi disk yönetimi ile değil Minitool Partition Wizard ile böldüm ondan olabilir mi?
Şimdi Windows'un disk yönetimi ile bölmeyi denedim ve şu hatayı aldım:
Şu an boşta bi Hdd var onu takıp denicem olursa ssd kaynaklı demektir.
Sorunu çözdüm 1-2 farklı forumdan araştırma yaptım windows7 ile ilgili ve UEFİ desteği olmadığı için olmuş Bios'tan UEFİ değil Legacy Support seçince düzeldi.
Çözüldü olarak nasıl işaretliyebilirim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…