Dual Boot Windows 8.1'den Windows 10'a geçiş

Melbourne

Hectopat
Hayırlı günler. Elimde Linux Mint ve Windows 8.1'in bulunduğu bir laptop var. Windows 8.1 yerine Windows 10 kurmak istiyorum. Daha önce sadece Windows kullanırken format attım ancak şu an sistemde Linux'da bulunduğu için biraz temkinliyim. Windows 10'u USB'ye yazdıktan sonra Boot ederek normal bir Windows kurulumu yaparsam sonrasında ön yükleyicinin bozulmasıyla Linux'a ulaşamayacağımdan korkuyorum. Linux'a herhangi bir zarar vermeden Windows'u formatlamanın yolu varsa nasıl yapacağım?

Sistem UEFI değilse her türlü önyükleyici bozulacak. Daha sonra "Live" çalışabilen bir GNU/Linux dağıtımı kurulu USB ile önyükleyiciyi tamir etmen gerek.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Sistem UEFI değilse her türlü önyükleyici bozulacak. Daha sonra "Live" çalışabilen bir GNU/Linux dağıtımı kurulu USB ile önyükleyiciyi tamir etmen gerek.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair.
sudo apt-get update.
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

Şu anda elimde bir tane USB var. Windows'u kurduktan sonra Windows'un kendi önyükleyicisiyle Windows'a ulaşabilir miyim? Daha sonrasında Linux'u Windows üzerinden USB'ye yazdırmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı