Dual boot yapılır mı?

The_yusuf1

Femtopat
Daha fazla  
Benim 32 GB RAM ve Windows 11 sahip biriyim ve ben Linux kullanmak istiyorum ama Windows evde ki diğer bireyler için silemem. Acaba sanal bilgisayara mı kursam yoksam Dual boot mu yapayım? Yoksam hiç mi yapmayayım? Yaparsam hangisini yapayım? (ben oyun oynayan ve video editleyen biriyim)

Eğer kullanacağınız programlar sadece windows içinse geçiş yapmayın mağdur olursunuz ancak iki platformda da destekleniyorsa sanal bir Bilgisayar kurma yoluna pek gitmenizi önermem ama çift işletim sistemi kullanarak bir şans verebilirsiniz hatta ev halkı da belki sizden görüp deneyip memnun kalabilirler tam geçiş bile yapabilirsiniz duruma göre

Adobe gibi yalnız Windows'a özgü programlara bağlıysanız Linux size göre olmayabilir. Ama Dualboot iyi bir seçenek, ben de o şekilde kullanıyorum. Wine veya Proton ile çalışmayan programlar için Windows'a geçiyorum.

evdekiler fazla teknolijiden anlamıyo yalan değil bilgisayarın sadece b sini biliyorlardır sadece ben dışında abim anlıyo ama o da windows hastası

ben edit ler için capcut kullanıyorum bu arada yazmayı unutmuşum ben bide html kod yazı yorum yani bana uygun uygulama ismi yazar mısınız linux destekleyen ve bide capcut linux destekliyormu

Linux'un herhangi bir dağıtımında Capcut kullanabilirsiniz. Birkaç Windows için temellenmiş aplikasyon dışında neredeyse her yazılımı da çalıştırabilirsiniz.

WSL2 ile bir miktar deneyimleyebilrisin.
Masaüstü kullanımını merak edersen sanal makineye kurabilirsin. Veya bir Linux dağıtımının kurulum odsyasını USB belleğine kurup başlatırsan test ortamında deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…