Dual boot yaptıktan sonra macOS nasıl sabitlenir?

sercan19

Megapat
Logitech K380 kullanıyorum. Bluetooth klavye olduğu için Bootloader ekranında çalışmıyor.
macOS'dan, Windows'a geçebiliyorum ama Windows'ta böyle bir ayar yok.
CTRL+Enter ile sabitlememe rağmen Windows'a geçince varsayılan Windows oluyor.
Bootloader ekranında mouse çalıştırmak veya her açılışta macOS seçili kalmasını nasıl sağlarım?
Teşekkürler.
Bootcamp ile 2 gündür uğraşıyorum olmuyor. Windows ekranına gelince bootcamp uyumsuz hatası alıyorum onu da aşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki konularınızda da belirttiğim gibi, bir başlık açıyorsanız ya sadece başlıktaki sorun hakkında çözüm rica edin ya da başlığı açarken her şeyi dahil edin. Konunuza gelecek olursak en ufak detay yok, hata görseli yok, hangi aşamayı izlediğiniz yok. Bunları da belirtseniz keşke. BT klavyenin, OpenCore pickerda çalışmaması normal bence. Windows'u OpenCore'dan bootlamayın, tavsiye etmem. Zira SMBIOS verileri, Windows'a da enjekte oluyor. İlla öyle yapacaksanız CTRL+Enter ile bootlamadığınızdan emin olun. Normalde değişmemesi lazım. Config>Misc alakalı sorun olabilir.
-
Bu arada macOS'tan, Windows'a geçebiliyorum dediğinizde Bootcamp diyorum, sonrasında CTRL+Enter dediğinizde Bootcamp ihtimali ortadan kalkıyor. Gerçekten karmakarışık bir şekilde anlatmışsınız. Eğer Bootcamp ile geçişten bahsediyorsanız
@e.n.e.s'in verdiği fikri uygulayın.

Öncelikle dağınıklık için özür dilerim.Daha dikkatli olacağım.
Durum şundan ibaret bootcamp ile sıkıntısız usb oluşturuyor yeniden başlıyor windows kurulum ekranında disk seçin ekranında izlediğim dökümanlarda diskin 4 parça olması gerekiyor.
(OpencoreConfiguration/UFI/Drivers/ExFatDxe yamasını yapıyorum).
Şöyleki;
1-UEFI bölümü.
2-MacOS bölümü.
3-BootCamp uygulamasının oluşturduğu geçici bölüm.
4-Bootcamp isimli Windows için ayrılan bölüm.

Benim sıkıntım 3 numaralı bölüm ben de oluşmuyor. 4 numaralı bölüm de direkt kurulum kabul etmiyor biçimlendirip devam edince de Windows kuruluyor sıkıntı yok.

Normalde Ctrl + Enter ile OpenCore Bootloader ile sabitleme yapılabiliyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca nerede sabitlersen oradan açılıyor. Sonra macOS içinden Windows'a geç deyince PC yeniden başlıyor Windows'a geçiyor fakat artık daha önce yapmış olduğumuz Ctrl + Enter ile yapmış olduğumuz ayar Windows oluyor. Kablolu klavye ile tekrar düzenlemek gerekiyor.
Özet ile Windows seçilince tozlu raflardan kablolu klavye inmeden macOS'a geçemiyorum.
MacOS ayarlarına girin orada başlangıç diski yazar, oradan macOS'in kurulu olduğu bölümü seçin.
Deneyip bilgi vereceğim çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı