ASUS Prime B550M-K anakartım var. RAM olarak da G.Skill Ripjaws V 16 GB (2x8) DDR4-3600MHz CL18 siyah 1.35v(F4-3600C18D-16gvk) Dual channel olarak bunu kullanıyorum. 16 GB artık bana yetmediği için 32 GB yapmak istedim ve 2 adet g. Skillr ipjawsv 8 GB 3600MHz DDR4 RAM F4-3600C18S-8gvk bu model RAM aldım. Şimdi kısaca sormak istediğim benim eski RAM'lar anakart üzerinde Dual channel olarak takılı duruyordu. Bu yeni aldıklarımı da diğer 2 slota koydum. Dual channel olmamalarına rağmen bu herhangi bir soruna sebep olur mu? Bir de BIOS üzerinden profile seçtiğim zaman bilgisayar 3 defa kapanıp açılıyor ve profile seçmeme izin vermiyor. Bunun sebebi nedir acaba? Windows bellek tanımlama programı ile test yaptım herhangi bir sorun yok. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
@the Prodigy
Channel dediğim yer ram taktığımız yer işte 4 tane var iki siyah iki gri dual kitler gri olanlarda takılı yeni aldığım ram leri de siyahlara taktım
@the Prodigy
Channel dediğim yer ram taktığımız yer işte 4 tane var iki siyah iki gri dual kitler gri olanlarda takılı yeni aldığım ram leri de siyahlara taktım