Karnelerin ardından babamın 'Bu ne?!" demesi ve benim yeni sistemin yalan olması bir oldu. Yeni okul döneminde tek başımayım ve herhangi bir maddi destek alamayacağım gibi gözüküyor. Elimdeki işlemci ve anakart sabit tutularak RAM ve ekran kartını değiştirmek istiyorum, özellikleri aşağıya yazacağım 300-400 TL bütçem var. Incığından cıncığına kadar bilgisayar bilmiyorum ama en azından bir format atıyorum. Orta seviye diyebiliriz bu yüzden anlatım diliniz açıklayıcı olursa sevinirim.
RAM: DDR3 2 GB (Biraz baktım 1333 MHz RAM desteği var sanırım 8 GB'ye kadar.)
Efsane ekran kartım: ATI Readon HD4350 64bits paylaşımlı 1 GB
Diyeceğim o ki sevgili Technopat takipçileri, bu PC nasıl 2 sene dayanacak, oyunları mediumda oynatacak kıvama gelir? Ayrıca 2.el PSU'suyla beraber kasa almayı düşünüyorum kaç W almalıyım? Uzun yazdım biliyorum ama gerçekten yardıma ihtiyacım var o yüzdendir.
(İsteyen olursa CPU-Z SS koyabilirim.)
Hocam peki Powercolor HD6570 nasıl ? İnternette testlerini izledim pek güvenemedim.Malesef 800 tl toplamam imkansız bu arada . Öneriniz için çok teşekkürler bu arada.
Öncelikle RAM'inizi 4 GB'a yükseltmek gerek. Bunun için CPU-Z'deki Memory bölümünden görüntü paylaşır mısınız? Ekran kartı olarak HD 6570 yerine daha güncel ve performanslı olan R7 250 tercih edilmeli.
Techno Adam, bunun için anakartın da değişmesi gerekli.
Resim hemen geldi hocam. Zaten bu parça buna uymuyor bu buna uymuyor diye diye yeni sistem toplamış halde PC'den kalkıyorum. Bu arada RAM'i illa mağazadan almak zorunda değilim değil mi?Güvendiğim bir bilgisayarcı var ondan ikinci el almayı düşünüyorum.
Şimdi düşündüm. Anakartı değiştir, A10 7850K ile R7 240 APU'sunu kullan. Technopat'da testi var, ama ben harici ekran kartı istersen R7 240 Sapphire 450'lik PSU ile çalışır.