Dual Core T6600 sistem nasıl yükseltilebilir?

Alperorhan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bir sorum olacaktı. Şu anda yazdığım gibi eski bilgisayarımda Windows 7 kullanıyorum ve hayata döndürmek istiyorum. Office, Google açsa benim için yeterli. Windows 7 desteğinin kalkması sebebiyle işletim sistemi değiştirmek istiyorum fakat Windows 10 ve Windows 11 bildiğiniz gibi çok gereksinimli. Duyduğuma göre Windows 10 2021 LTSC sürümü diye bir şey varmış. Az gereksinimli, düşük bellek harcayan. Acaba onu kullansam sıkıntı yaşar mıyım sistemde sorunsuz çalışır mı? Görüşleriniz benim için değerli. Şimdiden teşekkürler, iyi Sosyaller dilerim.

Intel Dual Core T6600 2.2 GHz
4 GB DDR2 bellek
Windows 7 Ultimate 64 Bit

Bildiğim kadarıyla çok eski işlemcilerin olduğu pc'lere bile windows 10 kurulabiliyor. W11 hakkında emin değilim ama denemekten ne kaybedersiniz?

T6600 işlemcinin çıktığı zamanlarda en iyi cpu'lar ve orta seviye cpu'lar arasında şimdi olduğu gibi uçurumlar yoktu. Dolayısıyla işlemci yükseltmenize gerek yok.

Hocam ben yerinizde olsam Linux kurarum LibreOffice ile devam ederim.
evet hocam bazı forumlarda linuxü duymuştum fakat alışabilirmiyim pek bilekmiyorum. ve hangi sürümünü kursam daha stabil çalışır merak ediyorum açıkçası?

Hocam Windows 10 kurmak isterim tabii ki ancak bellek harcama miktarı çok fazla. Boşta bile 2 GB'ı geçiyor diye biliyorum. Şu an Windows 7 1- 1.2 GB bellek harcıyor. Keşke belleği yükseltebilsem ancak internette çok uçuk fiyatlarda.

Bir bilgisayar tamircisine uğrayın. Çıkma ram almak istediğinizi söyleyin. Tamircilerde bu eski ramlar çok ucuz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…