Dual/Dual Channel = Çift RAM/kanal demek. Yani 2 tane aynı özelliğe sahip RAM'lerin ortaklaşa çalışması oluyor.Arkadaşlar şu an DDR5 16 GB RAM kullanıyorum ve tek slot ikinci RAM'i almayı planlıyorum farklı RAM alsam Dual işe yarar mı ve Dual nedir?
RAM'in özellikleri diğer RAM ile uyumlu ise Dual channel olur. Dual channelda Single'a göre daha performanslıdır. Çünkü 2 RAM beraber çalışır yük tek RAM'e binmez bu da daha verimli olur. Mesela 2x8 RAM'ler 1x16 RAM'e göre daha performanslıdır.
Aynı olmak zorunda.Peki 1 RAM 5200 MHz diğer RAM 6000 MHz ise geçerli mi aynı RAM mi olmak zorundalar.
Dual/Dual channel = çift RAM/kanal demek. Yani 2 tane aynı özelliğe sahip RAM'lerin ortaklaşa çalışması oluyor.
Ve DDR5'lerin kendi içinde Dual channel özelliği var, eski DDR3 ve DDR4 RAM'ler gibi artık arada uçurum fark olmuyor. Yani tek bir tane DDR5 RAM, sanki 2 tane varmış gibi çalışabiliyor.
Gene de çift kanal yapabilirsiniz.
Farklı RAM, marka olarak alabilirsiniz ama şu an kullandığınız (atıyorum) 5000 MHz, CL40 ise alacağınız RAM'de 5000 MHz CL40 olmak zorunda. Gidip farklı değer alamazsınız, yoksa çalışmaz. İkisi de aynı ama biri Kingston, diğeri Crucial olabilir. Mahsuru yok.
Peki 1 RAM 5200 MHz diğer RAM 6000 MHz ise geçerli mi aynı RAM mi olmak zorundalar.
Aynı mHz ve CL değerli bir model yok zaten daha ucuza ama İtopya'da pahalıya satıyor.Tamamdır teşekkür ederim.
Şu an bunu kullanıyorum sizce aynısı mı alayım yoksa aynı MHz farklı RAM mi?Kingston 16GB Beast Siyah 5200Mhz CL36 DDR5 AMD EXPO Single Kit Ram | ITOPYA
Kingston 16GB Beast Siyah 5200Mhz CL36 DDR5 AMD EXPO Single Kit Ram En iyi fiyat seçenekleri ile KF552C36BBE-16TR ITOPYA'dawww.itopya.com