Dual RAM takma

Ozkancet

Hectopat
Yer
İzmit, Kocaeli
Daha fazla  
Screenshot_20190730-165635.png

Elimde Corsair Vengeance 2x4 GB RAM var. Bugüne kadar DIMM A1 ve DIMM B1 slotlarında duruyordu. İşlemciyle uğraşırken A1'dekini söktüm. Şimdi geri taktığımda tam oturmuyor sanırım çünkü 4 GB RAM'i algılıyor bilgisayar. İstediğim slota takabilir miyim sakıncası var mı?

A1 B1 birincillere takıyorum ben eğer senin A1 slotuna tam oturmuyorsa B1 B2 slotlarına tak ramleri bununla alakalı bişe okumuştum ama tam aklımda değil birincillere takmak perfo1mans açısından mı etkin oluyordu onuda tekrar bi araştır sana zahmet.

Son düzenleme:
RAM'i çıkartıp bulunduğu soketi peçete yardımıyla bastırmadan temizleyin, sokete tükürmeden üfleyin, tekrar deneyin. Sorun devam ederse B1'de bulunan RAM'i çıkartıp A1'e taktığınız RAM'i sırasıyla tüm soketler de deneyin.

Bütün soketler ve RAM'ler sıkıntısız çalışıyor tek tek test ettim. Ancak A1 B1 ya da A2 B2 şeklinde RAM'leri taktığımda BIOS'ta 4GB; Windows'ta 8GB (kullabılabilir miktar 3,90GB) şeklinde gösteriyordu.
Ayrıca görev yöneticisi>performans>bellek bölümünde donanıma ayrılmış 4.1GB gösteriyordu.
Çözümü RAM'leri B1 ve B2 soketlerine takmakta buldum. BIOS'ta 8GB, Windows'ta 8GB (kullanılabilir miktar 7.90GB) şeklinde gösteriyor şuan. Ayrıca donanıma ayrılmış 100MB gösteriyor. Memnunum bu halinden.
Tek merak ettiğim şey aynı renk grubuna takmadığım için RAM'leri herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım?

O konuda herhangi bir bilgim yok maalesef sadece tahmin yürütebilirim:

Örnek: A1-B1 slotlarında bellekler %100 verimle çalışıyorsa B1-B2 slotlarında %90 verimle çalışıyordur, aklıma böyle bir tahmin geliyor. Anakart üreticileri de boşu boşuna kitapçıkta yazmamıştır sonuçta çift kanal bellek kullanacaksanız şu slotlara takın diye.

İşin ilginci bir daha deniyim dedim A2 B2 taktım şuan sorunsuz çalışıyor. Teşekkürler herkese. Genel farkındalık adına A1 B1 vs A1 A2 verimliliğiyle ilgili bir bilen yazarsa hoş olur yine de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı