Dual RAM vs Single RAM FPS Farkı

Hocam bütçe ile alakalı bir durum tamamen, param çıkmadı çift slot yapamadım.
İşlemciniz nedir ? Sistem özelliklerinizi yazarmısınız? Bir de Ram ekledikten sonraki değerleri paylaşırmısınız?

Ne zaman dual yapacaksınız?
Bugün gelecek akşam sonuçları atarım
Hocam aslında bu zamana kadar ramin sistemler üzerinde sürekli çok düşük bir performansa etki ettiği her platformda söylendi. Biz de bunlara istinaden bu kadar afaki bir fark olacağını beklemedik desek yeri. Bakalım bu akşam sonucu göreceğim.

Geldimi?

Ne yazık ki cuma günü gelecek
Hocam raminiz geldi mi?
Hocam ramim geldi ac origins'te 20 fps ortalama fark oluştu. Yani gerçekten faydası oldu.

Son düzenleme:
Bende de 1080 ti var belirli sorunlar yaşıyorum single da dual olduktan sonra sonucu buraya yazacağım.
Ve?

Düzeltme= Şimdi gördüm fark oluşmuş baya ha? Vay be. Bende 8 GB arttırdım daha dün bir gireyim bakayım Origins'e bari. Gerçi önceden kaç fps alıyordum kontrol etmedim ama.

Arkadaşlar ben de bugün 8 GB Single olan RAM'ı 16 GB Dual 2933 MHz'ye çıkardım. İşlemcinin ekran kartını besleyemediği yerde Dual Channel çok fark ettiriyor. Benim sistemde 10200h, GTX 1650 Ti var. Shadow of the Tomb Raider oyununda 8 GB Single RAM varken en düşük ayarlarda 57 FPS alırken GPU kullanımı da düşüktü. RAM'ı Dual yapınca en düşük ayarlarda FPS 99 GPU kullanımı da yüzde yüzlerdeydi. Bakın altta da test sonuçlarım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-05-03-18-25-14-517_com.whatsapp.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 184
  • Screenshot_2021-05-03-18-25-24-356_com.whatsapp.jpg
    144,7 KB · Görüntüleme: 183
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…