Dual RX 5700 XT boşta 58 derece

Satanay

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ege Bölgesi
Merhaba arkadaşlar, bugün yeni bir PC aldım ve içinde RX 5700 XT var. ROG Strix ile aynı mantıkta çalışıyor, 60 dereceye gelmeden fanlar çalışmıyor. Tam yükte FurMark ile test yaptığımda ise en fazla 68 dereceyi gördü üstüne çıkamadı. Ama kafama takılan şey şu ki boşta 58 derecede çalışıyor. Thermaltake View 27 kasa ile bu değerler normal midir? Önemli olan tam yükte 68 dereceyi görmesi mi yoksa boşta da 50-55'in altında mı olması gerek bu kartın?

Monitörünüz 144 HZ ile çalışıyorsa bir hata yüzünden bir değer en uç değerde çalışıyor. Furmark değerleriniz iyi ve ideal görünüyor.

120 HZ’ye alınırsa boşta 40 derecelere kadar düşer. Çünkü MCLK hızı da normal hâle geliyor.

Merhaba arkadaşlar, bugün yeni bir PC aldım ve içinde RX 5700 XT var. ROG Strix ile aynı mantıkta çalışıyor, 60 dereceye gelmeden fanlar çalışmıyor. Tam yükte FurMark ile test yaptığımda ise en fazla 68 dereceyi gördü üstüne çıkamadı. Ama kafama takılan şey şu ki boşta 58 derecede çalışıyor. Thermaltake View 27 kasa ile bu değerler normal midir? Önemli olan tam yükte 68 dereceyi görmesi mi yoksa boşta da 50-55'in altında mı olması gerek bu kartın?
Dostum, kafana takma. 68 derece anormal. Neden o kadar soğuk çalışıyor diye sorgulayabiliriz mesela. :D.

Monitörünüz 144 Hz ile çalışıyorsa bir hata yüzünden bir değer en uç değerde çalışıyor. FurMark değerleriniz iyi ve ideal görünüyor.

120 hz’ye alınırsa boşta 40 derecelere kadar düşer. Çünkü mclk hızı da normal hâle geliyor.

Hocam bende de 144Hz monitör ve 5700 XT var. Bu dediginizi deneyeceğim. Teşekkürler.

Hocam bende de 144Hz monitör ve 5700 XT var. Bu dediginizi deneyeceğim. Teşekkürler.
AMD ekran kartlarında var bu durum. Deneyin ve sonuçlar yazın bakalım. Bende işe yaramıştı. Hem konu sahibinin kafa karışıklığı gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı