Dualboot ile Linux kullanmak mümkün mü?

hamiltonfedaisi

Decapat
Merhaba, 8 GB RAM'e sahip bir laptopum var. Fakat gündelik işlerde berbat. Yanına Linux nasıl kurabilirim? Ve Linux'u kullanırken de 8 GB RAM'imin 8'ini de kullanabilir miyim? Ayrıca Bluetooth, Wi-Fi gibi şeyler de Linux'ta çalışır mı? Bazen nadir de olsa oyun oynamak için Windows'a geçerim. Gündelik işlerde iyi olması benim için önemli. Ayrıca ilk başta Linux Mint kullanmayı düşünüyorum. Kullanıcı dostu, aşırı karmaşık olmayan ve arayüzü de sade olan bir dağıtım öneriniz var mı?

Linux Mint Cinnamon/XFCE iyi olacaktır.
1) Evet, RAM'inizin tamamını kullanabilirsiniz tabii ki.
2) Yüksek ihtimalle çalışacaktır, kurmadan önce test edebilirsiniz.
3) Oyun oynamak için Linux yine tercih edilebilir bir alternatif. Oynadığınız oyunların çalışıp çalışmadığına şuradan bakabilirsiniz.
Altın alanlar Windows ile neredeyse aynı, Platin alanlar Windows'tan bile iyi çalışır.

Mint kurulum ekranında dualboot seçeneği çıkar değil mi? Yoksa kendim kurmadan önce diskimi bölümlendirmem falan mı gerekli?

Ayrıca teşekkürler.

Mint kurulum ekranında dualboot seçeneği çıkar değil mi? Yoksa kendim kurmadan önce diskimi bölümlendirmem falan mı gerekli?

Ayrıca teşekkürler.
Diski bölümlendirmeniz gerekebilir.
Ama Bildiğim kadarıyla bazı dağıtımlar kurulumda alan ayırmak için soruyordu.

Sormazsa ya Linux üzerinden Gparted ile yada Windows Disk Yöneticisi üstünden istediğiniz kadar miktar ayırıp o kısma kurabilirsiniz.

Teşekkürler.

Hocam RST hatası alıyorum. BIOS'ta AHCI'ye çevirmek istiyorum fakat "all existing data stored on the drive will be erased when resetting controller mode" yazısı çıkıyor. Verilerim silinir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…