Dualboot Ubuntu kurulum sırasında hata veriyor

Tuhoiisa

Hectopat
Daha fazla  
Ubuntu kurmak için flash belleğime Rufus ile ISO dosyamı yazdırdım. BIOS menuden flash bellekten başlatması için ayarladım ama bu ekran çıkıp duruyor.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    61,8 KB · Görüntüleme: 79
Ubuntu kurmak için flash belleğime Rufus ile ISO dosyamı yazdırdım. BIOS menuden flash bellekten başlatması için ayarladım ama bu ekran çıkıp duruyor.
Hocam imaj veya USB hasarlı gibi. Çünkü genelde bende bu hatayı eğer imaj hasarlı ise alıyorum. İmaj değiştirip yeniden kurmayı dener misiniz ? İmaj değiştirdiğinizde de gene aynı hatayı alırsanız bir de USB değiştirip yeniden denemenizi öneririm.

Hocam sanırım Rufus'u yanlış ayarladım ondan kaynaklanıyor olabilir kafadan sallama yapmıştım çünkü.
Rufus'u nasıl ayarlayabileceğim hakkında yardım eder misiniz?

Hocam sanırım Rufus'u yanlış ayarladım ondan kaynaklanıyor olabilir kafadan sallama yapmıştım çünkü.
Rufus'u nasıl ayarlayabileceğim hakkında yardım eder misiniz?
Elbette hocam : ). Kuracağınız cihaz UEFI desteklemiyor ise (yani 2012 ve öncesi bir cihaz ise) Rufus'da sadece yapmanız gereken şey ISO'yu seçip yazdırma modu gibi bir yer olacak. Orada ya "GPT" yada "MBR" yazar. Eğer "MBR" ise hiç ellemeyin öyle kalsın ama eğer "GPT" seçili ise "MBR" moduna alın. Bunun dışında ayar yapmayın. Rufus ISO için en iyisini kendisi seçiyor zaten.

MBR'den GPT'ye almıştım inşallah ondan kaynaklanıyordur :D
USB'min türü NTFS olarak görünüyor FAT32 seçmemem lazım değil mi?

MBR'den GPT'ye almıştım inşallah ondan kaynaklanıyordur :D
USB'min türü NTFS olarak görünüyor FAT32 seçmemem lazım değil mi?
Hocam FAT32 eski sistemler için biraz daha iyi olabilliyor. FAT32 yapmanız işe yarayabilir. Ama o ayar arada işleri bozabiliyor. Çalışmaz ise bir de NTFS'e şans vermenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı