Hocam imaj veya USB hasarlı gibi. Çünkü genelde bende bu hatayı eğer imaj hasarlı ise alıyorum. İmaj değiştirip yeniden kurmayı dener misiniz ? İmaj değiştirdiğinizde de gene aynı hatayı alırsanız bir de USB değiştirip yeniden denemenizi öneririm.Ubuntu kurmak için flash belleğime Rufus ile ISO dosyamı yazdırdım. BIOS menuden flash bellekten başlatması için ayarladım ama bu ekran çıkıp duruyor.
Elbette hocam : ). Kuracağınız cihaz UEFI desteklemiyor ise (yani 2012 ve öncesi bir cihaz ise) Rufus'da sadece yapmanız gereken şey ISO'yu seçip yazdırma modu gibi bir yer olacak. Orada ya "GPT" yada "MBR" yazar. Eğer "MBR" ise hiç ellemeyin öyle kalsın ama eğer "GPT" seçili ise "MBR" moduna alın. Bunun dışında ayar yapmayın. Rufus ISO için en iyisini kendisi seçiyor zaten.Hocam sanırım Rufus'u yanlış ayarladım ondan kaynaklanıyor olabilir kafadan sallama yapmıştım çünkü.
Rufus'u nasıl ayarlayabileceğim hakkında yardım eder misiniz?
Hocam FAT32 eski sistemler için biraz daha iyi olabilliyor. FAT32 yapmanız işe yarayabilir. Ama o ayar arada işleri bozabiliyor. Çalışmaz ise bir de NTFS'e şans vermenizi öneririm.MBR'den GPT'ye almıştım inşallah ondan kaynaklanıyordur
USB'min türü NTFS olarak görünüyor FAT32 seçmemem lazım değil mi?
Asıl ben teşekkür ederim hocam : ). Sorununuzu çözdüysem ne mutlu bana : ).NTFS denemiştim FAT32 deniyeyim.
Oldu hocam çok teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.