Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi sosyaller diliyorum ilk önce. Laptopumdan oyun oynamak için PS4 veya PS5 kolu almak istiyorum. RDR 2, Forza, ETS 2, Need for Speed tarzında oyunları oynamak için istiyorum. Aklıma takılan ise DualSense 5 uyumluluk sorunu var mı? Her oyunda kullanabilir miyim? Hangisini önerirsiniz?
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi sosyaller diliyorum ilk önce. Laptopumdan oyun oynamak için PS4 veya PS5 kolu almak istiyorum. RDR 2, Forza, ETS 2, Need for Speed tarzında oyunları oynamak için istiyorum. Aklıma takılan ise DualSense 5 uyumluluk sorunu var mı? Her oyunda kullanabilir miyim? Hangisini önerirsiniz?
Sistemim RTX 4070 i7 16 GB RAM HP Victus 16 laptop.
DualShock 4 yerine DualSense almak çok daha mantıklı bir tercih olur ancak üstteki arkadaşın dediği gibi eğer bütçeniz varsa Xbox 9. nesil kontrolcü almak çok daha mantıklı hem ergonomik hem de kullanım kolaylığı açısında PC uyumluluğu en üst düzeyde.
DualShock 4 yerine DualSense almak çok daha mantıklı bir tercih olur ancak üstteki arkadaşın dediği gibi eğer bütçeniz varsa Xbox 9. nesil kontrolcü almak çok daha mantıklı hem ergonomik hem de kullanım kolaylığı açısında PC uyumluluğu en üst düzeyde.
Sistemim RTX 4070 i7 16 GB RAM HP Victus 16 laptop.
Bence de diğer arkadaşların dediği gibi Xbox 9. nesil alın ben beyaz versiyonunu kullanıyorum gayet memnunum hem daha ergonomik hem de daha rahat ayrıca da Windows kullandığınızı varsayarak söylüyorum PS kolu taksanız bile 3. parti uygulama kurmadan oyunlarda tuşlar Xbox versiyonu olarak gözükecek bu da tuşlara alışmanızda zaman alabilir bence bütçeniz varsa Xbox 9. nesil kolunu alın.
Zaten Dualsense ozelliklerini baglasaniz bile PC de kullanamiyorsunuz diye biliyorum tam. O yuzden uyumluluk acisindan Xbox. Goruntu icin Dualsense alinmaz.
En büyük fark uyumluluk hocam bunu yok saymayın. Elden Ring oynarken PS kolumu algılaması için abartısız 3 saat uğraşmıştım, milyon tane ayar yapmıştım.
Ergonomi açısından büyük farklar var benim şahsi kullanıcı görüşüm olarak Xbox kontrolcüleri elime hem daha rahat oturuyor hem de uzun süreli kullanımda ağrıya sebep olmuyor. Aynı zamanda DS4'e de sahibim DualSense'i de bir teknoloji mağazasında test etme fırsatı bulmuştum analogların konumu ve elime tam oturması sebebiyle Xbox daha avantajlı onun dışında DualSense'de adaptive trigger özelliği var ki bu özelliği PC de sadece PS de adaptive trigger özelliği olan oyunlarda kullanabiliyorsun haricinde destekleme şansı yok. (anlık olarak 1 DS4 1 Xbox 8. nesil 1 Xbox 9. nesil kontrolcüye sahibim)
Uyumluluk haricinde çok bir fark yok ama deneyimlediğim kadarıyla Xbox kolları daha hafif ve oyunda tuşlara ulaşması daha kolay ayrıca en büyük fark oyunlarda orijinal PlayStation kolu bağlasan bile tuşların Xbox tuşu olarak kalması bunu düzeltmek içinde her oyun için ayar falan yapman gerekiyor bence bununla uğraşmak yerine direkt Xbox kolunu yapıştır gitsin. Bu arada Xbox kolları pilli olduğu için 4 tane şarj edilebilir pil almayı unutma 2'si kola takılıyken kalan 2'si şarj olur.