DualSense kolu tamir edilir mi?

Ömer arda kum

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi şöyle ki benim kolumda aşırı fazla derecede bir drift sorunu vardı. Ben de internetten araştırdım havya ile yapma yöntemi vardı direkt olarak potansiyometreyi değiştirerek ben de denemeye karar verdim. Fakat ne yaptıysam potansiyometreyi ilk başta çıkartamadım çıkarttığımda da anakarta havyayı biraz sürttüğümden kaynaklı sanırım biraz karardı. Anakart orası artık yandı mı baika bir şey mi oldu bilmiyorum ama hala çalışıyor kart. Tek sıkıntı şu ki potansiyometreyi takmış olmama rağmen potansiyometreyi algılamıyor. Acaba ben lehim yapamadım diye mi oldu yoksa anakartta mı sıkıntı oluştu diye merak ediyorum. Eğer lehim yapamadıysam çünkü bilen birine gösteririm ancal sorun anakarttaysa sanırım yedek parçaya ihtiyacım olacak öyle bir durumda da tamire vermeyi de düşünebilirim ya da yedek parçayı kendim alabilirim ama sorunun ne olduğunu anlamadım dediğim gibi.

Hocam karardıysa yüksek ihtimalle oradaki devreleri yaktınız. Eğer multimetreniz var ise akımı ölçün, yok ise işin ustasına kolu götürüp göstermeniz daha doğru olur. Yanmışsa bile onarım ücreti yüksek çıkacaktır yeni kol almanız daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı