DualSense PC'de tam anlamıyla nasıl kullanılır?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Normal titreşimler ve xboc düzenine göre tak çalıştır olarak Steam'de çalışmakta. Ancak ben F1 21-22 ve PS özel oyunlardaki adaptive trigger ve haptic özelliklerini kullanmak istiyorum. Yapmam gereken ayarlar nedir?

DualSense henüz bilgisayar kullanıcıları için tam uyumlu değil maalesef. Tam uyumlu olması biraz uzun sürecek gibi. Şimdilik dediğiniz gibi kablolu bağlayarak bilgisayarda DualSense olarak oynayabilirsiniz. Ve yine maalesef ki her PS özel oyununda çalışmayabiliyor haptic ve trigger fonksiyonları. DualSense için Sony sitesinden güncelleme uygulamasını indirip cihazı kablolu olarak bağlayıp son güncellemesini yapabilirsiniz. Sonrasında DSX programını indirip cihazı kablolu ya da kablosuz bağlayıp çoğu özelleştirmeyi yapabilirsiniz.

Hocam ben dediğinizi yaptım ama F1 22'de çalışmadı trigger olayı. Oyun da orijinal yani, neden olmadı anlamadım.
Steam girdisini devredışı bırakmanız gerekli ve kabloyla bağlarsanız listede olan özellikler çalışır. Son oyunlarda zaten kablosuz da tanımaya başladı gibi duruyor.

Steam girdisini devredışı bırakmanız gerekli ve kabloyla bağlarsanız listede olan özellikler çalışır. Son oyunlarda zaten kablosuz da tanımaya başladı gibi duruyor.
Dediğiniz gibi denedim evet her şey dahil çalıştı hocam. Titreşimler Xbox 9. nesilden sonra büyüledi diyebilirim. Ancak bir şeyi çözemedim. F1 22'de oyundaki ses gelmiyor sanırım kolla alâkalı bunu nasıl çözebilirim?

Ses PC'de çalışmıyor maalesef. DualSenseX programıyla bir nebze çalışabiliyor, kablolu olarak. Mikrofon da çalışıyor ayrıca.

Ses PC'de çalışmıyor maalesef. DualSenseX programıyla bir nebze çalışabiliyor, kablolu olarak. Mikrofon da çalışıyor ayrıca.
Hocam rahatsız ettim ama son olarak FIFA'da kablosuz nasıl çalıştırabilirim? Tüm açtığım konularda ve sorularda FIFA ve F1 için kullanacağımı belirtmiştim. F1 çözüldü ancak FIFA'da Steam Girdisi açıkken de kapalıyken de kablosuz çalışmıyor kablolu denemedim.

Edit: Kablolu da çalışmıyor.

Kablolu FIFA 23'de denedim ben çalışıyordu. Kablosuz çalıştırmanın yolu ya Steam üzerinden Xbox butonları ile oynayacaksınız yada DualSenseX, DS4Windows programları ile DualShock4(bu önemli) emülasyonu seçmeniz gerekiyor. Sonrasında FIFA kontrolcüyü PS olarak kablosuz algılıyor.

Hocam ben çalıştıramadım nedense. Bir de FIFA 23'de PS5'teki gibi titreşimler vs. çalışıyor muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…