DualSense vs Xbox 9. Nesil

Donanım olarak dualsense daha iyi ama merak ettiğim bu bahsettiğim oyunlarda Dualsense her oyuna girmeden önce uğraştıracak mı?
DS4 ile veya x360ce gibi yazılımları oyunun içine atman, bazen tuş atamaları yapman gerekecek. Ve tüm bunlara rağmen yine çalışmayabiliyor bazen bazı oyunlarda. Onu geçtim mesela ekramda "Y" 'ye basın yazıyor, üçgen kare vs yok. Tuş dizilimi Xbox için. Hadi ara dur hangisi diye.

Hocam endişeni anlıyorum. Yıllarca bir PlayStation sahibi olarak, oyunlar için en iyi kolun DualSense olduğunu düşünüyordum. Ama konsolu tamemiyle PC oyuncusu olduğum vakit tüm düşüncelerim suya düştü. Hangi oyuna girersem gireyim, Xbox şeması ve Xbox kontrolcüsü istiyordu. Ayarlamalarda başlı başına işkence gibi geliyordu. En sonunda Xbox kolu aldım ve şu an mükemmel rahatım. İlk etapta asla alışamam gibi geliyordu ama özellikle hikayeli oyunlarda Xbox kontrolcüsü mükemmel rahat geliyor. Spor oyunlarında bence DualSense daha avantajlı, ama geri kalan her oyunda tek yol Xbox kontrolcüsü. İnan bana.

O zaman en iyisi hem ben gamepade alışana kadar hem de Dualsensenin uyumluluk sorunu zamanla en aza inene kadar Xbox daha iyi bir seçim gibi duruyor hocam. Çünkü hangisini alırsam diğerinde aklım kalacak. Renk olarak dediğim gibi beyaz, siyah ve kırmızı arasında kalmıştım. Beyazda dediginiz şekilde sorunlar olabilir evet peki kırmızı önerir misiniz? Fotoğraflarda kırmızı dualsense kadar güzel durmuyor ama tam bilemedim.

DualSense PS5 için yapılmış bir kontrolcü. PC'ye çok uyumlu değil. Adaptive trigger vs o kadar olmazsa olmaz bir özellik değil. Ben çoğu oyunda Xbox kontrolcü sembollerini gördüğüm zaman oyun zevkimin bir kısmı gidiyor. Emin olun uyumluluk, bu titreşim özelliklerinden daha önemli. İkinci bir şansım olsaydı Xbox kontrolcüsünü alırdım, PC için çok daha iyi bir kontrolcü.

Teşekkür ederim hocam. İlk etapta en iyisi Xbox kontrolcüsü almak o zaman. Renk konusunda tavsiyeniz nedir?

DualSense özelliklerinin çoğu PC de çalışmıyor.

Adaptive trigger, kablosuz mikrofon kullanma, kulaklığın kontrolcüye bağlanabilmesi gibi özelliklerin çalıştığına emin misin? Ben hiç sanmıyorum, çalışıyorsada 2-3 oyundan fazla değildir.

Adaptive trigger, kablosuz mikrofon kullanma, kulaklığın kontrolcüye bağlanabilmesi gibi özelliklerin çalıştığına emin misin? Ben hiç sanmıyorum, çalışıyorsada 2-3 oyundan fazla değildir.
Hocam kulaklık ve mikrofon hakkında bilgim yok. Adaptive trigger ve haptic feedback çalışan oyunların olduğu bir liste var. Burda yazıyor.

Teşekkür ederim hocam. İlk etapta en iyisi Xbox kontrolcüsü almak o zaman. Renk konusunda tavsiyeniz nedir?
Hocam ben renklere çok takılmayan biriyim. Bu yüzden siyah aldım geçtim. Ama üzerinde biraz fazla toz birikiyor ve insanın canı sıkılıyor. Beyaz renk güzel olabilir. Ama fiyat farkı fazlaysa en ucuzunu al geç.

Xbox kolunu nerden almayı düşünüyorsunuz?
Trendyolda Nethouse satıcısı var hocam. Beyaz ve siyah renkler 2400 TL. Sorunsuz sıfır ürün 2 yıl Microsoft garantili yolluyorlar ordan alacağım. Amazon ve Nethouse dışındaki diğer satıcılar çok sorunlu duruyor. Amazonda da pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…