solomon.kane
Hectopat
Daha fazla
Merhaba,
Bende orijinal DualShock 4 kolu mevcut. PC'de hikayeli oyunlar ve FIFA oynamak için kullanıyorum 2 yıldır. Herhangi bir sorunu yok fakat kablolu kullanabiliyorum. Anakartta Bluetooth yok ve olsa da kablosuz tam uyumlu olmuyor bildiğim kadarıyla DualShock 4 ile PC.
Bu sebeple kablosuz, uyum sorunu olmayan, bağlantı kopmadan rahatça kullanabileceğim DualShock 4'ten daha kaliteli bir gamepad arıyorum. Fakat şu kısmı anlamadım. Kimse DualSense ve Xbox kolu önermiyor gördüğüm kadarıyla ama bendeki DualShock 4 eski nesil gamepad olsa bile gayet iyi geliyor bana. Yeni DualSense veya Xbox kolu çok iyidir gibi geliyor.
Bu kolların önerilmeme sebebi yeni teknolojileri barındırmaması mı yoksa onun dışında da mı diğer kollardan kötü örneğin malzeme kalitesi, konfor vs?
Ben herhangi bir rekabetçi oyun oynamayacağım. Hikayeli AAA oyunlar ve FIFA oynarım genelde. O sebeple çok ekstra teknolojiler olmasa da olur ama kolun tutuşu, konforu, malzeme kalitesi güzel olmalı. Bu açıdan da DualShock 4 'ten daha iyi hatta F/P olarak daha iyi Xbox yeni nesil veya DualSense 'ten de daha kaliteli gamepadler varsa önerir misiniz?
Bütçe 2-4 bin arası değişebilir. Çok fazla para vermek istemiyorum ama burada kriterim; DualShock 4'ten her anlamda daha iyi olmalı. Minimum da Xbox ve DualSense kalitesinde veya daha iyisi olmalı. Özellik, malzeme kalitesi, konfor vs. çok önerilen supernova ve Cyclone 2'yi gördüm ama bu kollar DualShock 4, Xbox veya DualSense'den iyi mi emin olamadım açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.
Farkları ne hocam peki xbox kolu, dualshock4, dualsense, super nove ve cyclone 2 nin?Kesinlikle daha iyi ürünler. Dediğiniz tüm ürünleri kullandım. Şu anda da Super Nova kullanıyorum, kesinlikle tavsiye edebilirim. Bütçeniz varsa Cyclone 2 almanız tabii ki daha iyi olur.
Hocam şöyle anakartta bluetooth yok öncelikle onu söyleyeyim. Eskiden de aldığım bir usb bluetooth adaptörüm var o şekilde bluetooth oluyor ama çok verimli gibi gelmiyor genel anlamda bir şeyler kullanırken. Bir de ds4 windows uygulamasıyla kullanıp denemiştim sanırım önceden. Ya bağlanıyordu oyunlara girince oyunlarda algılamıyordu ya da oyunlarda algılasa da gecikme kopmalar oluyordu tam net hatırlamıyorum uzun süre önce kablosuz kullanmak için uğraşmıştım biraz. Verimli olmadığı ya bağlanamadığım ya da koptuğu/gecikme yaşandığı için tekrar kablolu şekilde kullanmaya devam etmiştim yani.DS4Windows uygulaması ile PS kontrolcülerini PC'ye uyumlu hale getirebilirsiniz. İlk önce bu uygulamayı deneyin derim. Dualshock 4 veya Dualsense kontrolcüleri bluetooth ile kullanırken Xbox kontrolcüsü gibi görünmesini sağlıyor.
Supernova'yı kullanıyorum, malzeme kalitesi 10 numara ama yazılımı pek iyi değil ne yazıkki. Ne zaman sorun çıkartacağı belli olmuyor, olmadık zamanlarda iğne kullanarak "hard reset" gerektiriyor. Kablosuz alıcısı da kontrolcünün kalitesinin aksine daha kalitesiz. Sorunsuz çalıştığında ise kullanması keyiflidir. Tüm firmware güncellemeleri yapıldı bu arada.
Supernnova'yı bluetooth ile kullanırsanız PS4 kontrolcüsü olarak görünüyor, Microsoft'un tehtidi ardından bluetooth üzerinden Xinput desteğini kaldırmışlar kontrolcüden. Kablosuz alıcı ve kablolu kullanırken Xinput desteği var.
DS4Windows ile Supernova'yı laptop'da bluetooth üzerinden kulanıyorum, bu sayede daha önce görmeyen veya sadece PS4 kontrolcüsü olarak gören tüm oyunlar sorunsuz görüyor.
Super Nova daha iyi Xbox 9. nesil koldan ve Dualsense'den.Farkları ne hocam peki xbox kolu, dualshock4, dualsense, super nove ve cyclone 2 nin?
Daha iyi kötü yapan şeyler ne? Ben en çok ele güzel otursun tuş dokunuş hissiyatları kaliteli konforlu olsun istiyorum. Rekabetçi oyun falan oynamıyorum zaten çok ekstra detayları düşünmüyorum. Şahsen dualshock 4 yetiyor ama kablosuz kullanamadığım için ve biraz da elime küçük geliyor bu sebepten yeni nesil daha büyük daha kaliteli konforlu bir şey alayım dedim kablosuz rahatça kullanabileceğim.
xbox ve dualsense kolundan malzeme kalitesi olarak daha mı kaliteli super nova ve cyclone 2 ve bu ikisi arasında ne fark var neden super nova kullanmanıza rağmen cyclone 2 önerdiniz. Onun fiyatı 4 bin lira gözüküyor o kadar vermeye gerek var mı?
Farkları ne hocam peki xbox kolu, dualshock4, dualsense, super nove ve cyclone 2 nin?
Daha iyi kötü yapan şeyler ne? Ben en çok ele güzel otursun tuş dokunuş hissiyatları kaliteli konforlu olsun istiyorum. Rekabetçi oyun falan oynamıyorum zaten çok ekstra detayları düşünmüyorum. Şahsen dualshock 4 yetiyor ama kablosuz kullanamadığım için ve biraz da elime küçük geliyor bu sebepten yeni nesil daha büyük daha kaliteli konforlu bir şey alayım dedim kablosuz rahatça kullanabileceğim.
xbox ve dualsense kolundan malzeme kalitesi olarak daha mı kaliteli super nova ve cyclone 2 ve bu ikisi arasında ne fark var neden super nova kullanmanıza rağmen cyclone 2 önerdiniz. Onun fiyatı 4 bin lira gözüküyor o kadar vermeye gerek var mı?
Hocam şöyle anakartta bluetooth yok öncelikle onu söyleyeyim. Eskiden de aldığım bir usb bluetooth adaptörüm var o şekilde bluetooth oluyor ama çok verimli gibi gelmiyor genel anlamda bir şeyler kullanırken. Bir de ds4 windows uygulamasıyla kullanıp denemiştim sanırım önceden. Ya bağlanıyordu oyunlara girince oyunlarda algılamıyordu ya da oyunlarda algılasa da gecikme kopmalar oluyordu tam net hatırlamıyorum uzun süre önce kablosuz kullanmak için uğraşmıştım biraz. Verimli olmadığı ya bağlanamadığım ya da koptuğu/gecikme yaşandığı için tekrar kablolu şekilde kullanmaya devam etmiştim yani.
Tam verimli şekilde kablosuz kullanmamın bir yolu var mı dualshock4'ü? Eğer varsa kullanabilirim yoksa verimli olmayacaksa almışken dualshock4 ' kaliteli en az xbox,dualsense seviyesinde bir kol almak istiyorum 2-4 bin bandına eğer o bütçelerde malzeme kalitesi olsun konforu ergonomisi olsun dualsense veya xbox kolundan daha iyi kol yoksa onlardan birini alırım .Büyük ihtimal xbox kolu alırım tam uyumlu olsun diye.
Ama daha iyisi varsa kablosuz tam verimle kullanabileceksem ve kalitesi onlardan iyiyse o zaman alabilirim bir kol.
Dediğim gibi çok ekstra özellikler ekstra tuşlar vs bunlara ihtiyacım yok çok sık da oyun oynamıyorum. Hikayeli AAA oyunlar ve bazen fifa oynarım. Dualshock 4 de 2 yıl gayet rahat geliyodu bana sadece elime biraz küçük kalıyor. Yeni kollar çok daha keyiflidir diye tahmin ediyorum.
Bir de bu kollardan herhangi birini alabilirsem pcde dualshock 4 ve bu yeni alacağım kolu ikisini aynı anda bağlayabilir miyim örneğin fifa oynarken falan 2 kişi?
Öyleyse iyi hocam supernova alıp geçerim. Ama bana bu dualsense xbox gamepad yorumları çok şaşırtıcı geliyor neden dersen dediğim gibi bende dualshock 4 kolu var 3 yıldır kullanıyorum ama bir sorununu görmedim hiç. Kaldı ki bu ps4 kolu yani. Şuan dualsense veya xbox son nesil kolu ne kadar iyidir dualshock 4'e göre artık tahmin bile edemiyorum. Ama siz sanki bu 2 kola çakma gamepad gibi laf ediyorsunuz. Ya yeni nesil kollar sorunlu ya benim dualshock 4 çok iyi çıktı ya da bu bahsettiğiniz önerdiğiniz ürünler çok çok üst seviye.Super Nova daha iyi Xbox 9. nesil koldan ve Dualsense'den.
Xbox ve Dualsense de bir kaç ay sonra gacırgucur ses çıkarmaya başlıyor plastikleri. Aynı zamanlarda drift de yapmaya başlarlar özellikle Dualsense, kutudan driftsiz çıkarsa şanslısınız hatta. Hala eski potansiyometreli ALPS modüllerini kullanıyorlar. Playstation'ınız yoksa Dualsense almak mantıksız, zorunluluktan kullanılır Dualsense.
Super Nova daha ucuz, şarj istasyonuyla geliyor, kullanılan plastik daha kaliteli, diğerlerindeki gibi kendini salmıyor gıcırdamıyor hemen bir kaç içinde, konforu bana göre daha iyi Dualsense'e göre.
Bendeki usb adaptör TP-LİNK UB400 modeliymiş. 2020 de almışım. Belki de eski veya bozulmuştur bilmiyorum ama bluetooth kulaklığımı falan bağlayıp kullanıyorum pcyi bazen yani idare ediyor ama tam %100 verimli gibi değil sanki bazen kulaklıkta falan da ufak tefek gecikme kopma olabiliyor nadiren olsa da. Yanlış hatırlamıyorsam kolu bluetoothla bağladığımda ışığı falan yanıyordu masaüstünde bağlanıyordu görüyordu kolu hatta steamin farklı bir modu vardı böyle ps arayüzü gibi ona alınca da görüyordu çalışıyordu fakat ne zaman oyuna girsem oyunda algılamıyordu çalışmıyordu. En son öyle hatırlıyorum. Bağladıysam da kopma veya gecikme olmuştu o yüzden bırakmışımdır. Çünkü kablolu kullanmayı sevmiyorum uzaktan da oynamayı seviyorum sırf onun için uzun kablo almıştım.Ben iki aydır kullanıyorum DS4Windows'u ve hiç sorun yaşatmadı, daha önceden hiç denememiştim, belki yeni sürümü daha iyidir.
Supernova ve Cyclone 2'nin farkları donanım bazında, birisi Hall Effect diğeri TMR çubuklar kullanıyor. Cyclone'un tuşları mekanik, yani klik sesi çıkaranlardan, Supernova'nın membran, yani sessiz. Bunlar ve tasarım dışında büyük bir farkları yok iki kontrolcünün.
Ben alacağım zaman ikisi de yakın fiyattaydı, aralarında 700 TL fark vardı sanırım, sessiz tuşlar istediğim için ve tasarımını daha çok beğendiğim için Supernova'yı aldım.
Bir ihtimal kullandığınız bluetooth alıcısı sorunlu olabilir, bendeki PC'ye de bir adet USB bluetooth alıcısı takılı ve ne Xbox kontrolcü ne de Supernova ile sorun yaşatmadı. Bluetooth çekiş gücü yüzünden bir sorun yaşanıyorsa antenli Bluetooth alıcılar denenebilir.
Aynı anda iki kontrolcü bağlanabilir hem alıcıları ile hem de bluetooth ile, en azından ben sorun yaşamadım.
Klavyem mekanik ama gamepadde o kadar sesli olursa rahatsız eder gibi geldi şuan hissiyatı güzel olsa da. O zaman super nova 2 daha mantıklı gibi. Bir de super nova 2 lite da varmış hocam o nasıl olur onu önerir misiniz?Supernova'ya benzer, Supernova Playstation tasarımına daha yakındır. Sessizlikten kasıt klik sesi çıkarmaması, mekanik klavyelerdeki veya farelerdeki klik sesi gibi.