Herkese merhaba. Çizgi film ve animasyon stüdyomuzda kullanmak üzere bir mikrofona ihtiyacımız var. Mikrofonlar hakkında pek bilgimiz yok, ihtiyacımız olan birkaç özelliği biliyoruz sadece. Öncelikle şunu qbelirtmiş olayım, bütçe sınırı yok. İşverenim hangisi bizim işimizi görecekse onu söyle alalım dedi. Tabiki 10000 TL gibi bir fiyat bize uçuk gelecektir. Yaklaşık 20 metrekarelik, akustiğe uygun tasarlanmamış bir odada kullanılacak.
İhtiyacımız olan özellikler:
- En azından 2 kanallı olmalı. 2-4 arası kanal bizim ihtiyacımızı görecektir. Farklı ses kaynaklarını birbirinden ayırabilmeli, kısacası katmanlar halinde kayıt yapabilmeli. Montaj Premiere ve Audition kullanılarak yapılacak.
- SPL değeri 100 ve üzeri olmalı. Araştırdığım kadarıyla 100-140 arası oldukça iyi kabul ediliyor.
- Dahili olarak filtresi varsa ikinci bir parça aramakla uğraşmamış oluruz. Aynı şey ayak için de geçerli, kayıt için sadece masa başında oturmaya mahkum kalmamalıyız. Animasyon seslendirmesi olacağı için, karaktere duygu katabilmek adına gerektiğinde ayakta beden dilini ortaya koyarak kayıt yapmak gerekecektir.
- Ortam sesini mümkün olduğunca almamalı. Teknik olarak nasıl ifade etmem gerektiğini bilmiyorum.
Benim bulduğum birkaç ürün var. Rode NT serisi mikrofonlar (NT1-A veya NT2-A gibi) ve Audio-Technica AT2020. Bu AT2020'nin bir de Plus modeli varmış. USB seçeneği var sanırım Plus olan modelde. USB seçeneği bana hoş geldi. Bir de bu ürünleri kullanmak için anfi gibi başka cihazlara ihtiyaç var mıdır bilmiyorum. Bir ürünün özelliklerinde "Güç gereksinimi: P48, P24 phantom" yazıyordu. Tahminimce profesyönel anfilerin arkasında bulunan bir güç çıkış soketi. Seslendirme konusunda elimizde bu tarz hiç cihaz yok. Gerekli başka ürünler varsa onları da söyleyebilirseniz memnun olurum. Bu arada eğer bu cihazları bilgisayara takacaksak, kullanacağımız anakartı
ASUS Deluxe X99 3.1 olacak. Ses kartı mutlaka önem arz edecektir. Önerilerinizi ve uyarılarınızı bekliyoruz. Şimdiden herkese teşekkürler.
@Ali Güngör @JaroxJamaica @Asım Demir @BilgisayarKurdu