Dubleks ev internet sorunu

EmreeAltintas

Centipat
Dubleks evde oturuyorum alt katında ailem, üst katında kendim yaşıyorum internet portum aşağıda modemle birlikte, yukarıya internet kablosuyla port çoğaltıcıyla çıkarttım ve TV'ye bağladım bir çıkışından da Wi-Fi dağıtıcı alıp ona bağladım fakat hem TV'de olsun hem de Wi-Fi'de olsun internetim epeyce yavaş 50 Mbps internetin 9 Mbps geliyor alt katta bu hız 35-40 Mbps sorun tam olarak ne ve ne yapmalıyım? Ürün fotoğraflarını ekliyorum değiştirmem mi gerekiyor?

85E3A6CC-432E-4E95-B4BC-EDD765CC9EA4.jpeg

Dosya Ekleri

• 88B0E406-8FE3-4A12-8A1C-47CF5B6E20E7.jpeg
    88B0E406-8FE3-4A12-8A1C-47CF5B6E20E7.jpeg
    982,9 KB · Görüntüleme: 75
En güzeli bilgisayara kablo ile bağlamak. Kayıp en aza inecektir. İlk kurulum biraz masraflı ve zahmetli olabilir ama inan değecektir. Evin içinden kablo gezdirmeden cam ya da balkon varsa oradan da getirebilirsin.

O durumda yapılabilecek en iyi şey PowerLine almak.

En güzeli bilgisayara kablo ile bağlamak. Kayıp en aza inecektir. İlk kurulum biraz masraflı ve zahmetli olabilir ama inan değecektir. Evin içinden kablo gezdirmeden cam ya da balkon varsa oradan da getirebilirsin.
[/QUOTE]
Anlamadığım şey kabloyu evden değil evin dışından mı geçirecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
O durumda yapılabilecek en iyi şey PowerLine almak.

Anlamadığım şey kabloyu evden değil evin dışından mı geçirecek?
[/QUOTE]

Evet camın kenarından ince uç matkapla bir delikle kablo girer sonra ucuna soket çakılır. CAT kablolar dayanıklıdır dışarıda bir şey olmuyor. Sadece cam giriş çıkışlarını 1-2 tur bantla sarmak lazım, kalınlaşınca hareket edip zarar görmesini de engellemiş olur.

Ben kullandığım kabloyu kapı arasından geçirmiştim kapı kapanınca internet de gidiyordu. Hiç güvenilir bir yöntem değil bence bunun kışı var yazı var yağmuru var.

Tabiki kapıya sıkıştırıp kabloyu ezerseniz sorun mutlaka olur.
2 yıldır bu şekilde hem üst kata hem yan odadaki Xiaomi MiBox 'a kablo çekili kullanıyoruz. Yaz kış sürekli dışarıda kablolar ve hiçbir şey olmadı.

Dosya Ekleri

• 20200518_210038.jpg
    20200518_210038.jpg
    727,6 KB · Görüntüleme: 54
  • 20200518_210305.jpg
    20200518_210305.jpg
    782,9 KB · Görüntüleme: 67
Benim kullandığım modem salonda. Bilgisayarım ise odada. 15 metre cat5e kablo aldım. duvar kenarlarına kroşe vurarak kapı altlarındaki boşluktan geçirerek kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısı yok. Bizim kapıların altında kablo geçecek kadar boşluk var. Eğer sizde de varsa benim gibi kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı