Dubleks Evde 2. Kata İnternet Bağlantısı

Makaleler
23
Yer
Antiocheia
TP-Link TL-PA4010 KIT alıp denediğimde iç tesisattan dolayı bağlantı sıkıntılıydı. Powerline önerilerinizi beklemiyorum maalesef.

Kuzenim Tilgin HG2331 kullanıyor ve üst katta bilgisayara modemle arasında düşük gecikmeli bir bağlantı yolu arıyor. Bütçe 200 TL civarını geçmezse iyi olur. Benim düşüncem şuan elinde bulunan TL-WR840N | 300Mbps Kablosuz N Router | TP-Link Türkiye 'ı modemin yanına koyup tam üstüne de TL-WA830RE | 300Mbps Kablosuz N Menzil Genişletici | TP-Link Türkiye koyduktan sonra kendine adaptör alması. Sizin düşünceleriniz nedir?

Kabloyla halletme imkanı varsa kablo öncelik olsun. Maliyet düşük olur hem de. Ya da dediğiniz gibi yapabilirsiniz ama ikinci modemi neden modemin yanına koyup, menzil genişleticiyi üst kata koyma planı var anlamadım. Sadece menzil genişleticiyle sorun çözülebilir ancak kablosuz olduğu için kopmalar fazla olur.

Kabloyla halletme imkanı varsa kablo öncelik olsun. Maliyet düşük olur hem de. Ya da dediğiniz gibi yapabilirsiniz ama ikinci modemi neden modemin yanına koyup, menzil genişleticiyi üst kata koyma planı var anlamadım. Sadece menzil genişleticiyle sorun çözülebilir ancak kablosuz olduğu için kopmalar fazla olur.
Kablo zaten en sağlıklısı ama kablo çekme imkanımız yok. Menzil genişletici kopma yaşatmıyor benim sadece 3-5 ms gecikme artıyor.

Kablo zaten en sağlıklısı ama kablo çekme imkanımız yok. Menzil genişletici kopma yaşatmıyor benim sadece 3-5 ms gecikme artıyor.
O zaman bence menzil genişleticiyle sorunu çözmeye çalışın. Üst kata koyun menzil genişleticiyi. En uygun nerede daha fazla çekim gücü olursa orda bırakın. Mesajınızda modemin üstüne bırakırım demişsiniz menzil genişleticiyi. Üst derken üst kat olarak mı yanına anlamında mı acaba? Eğer öyle bişeyse yapmayın hocam önce üst kata koyup denemenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı