Ducky AnnePro Özel Keycap

efesay

Hectopat
Merhabalar arkadaslar,

%60 klavye almayı planlıyordum. Klavye büyüklüklerinden sıkıldım artık, rahat etmiyorum. Senelerdir TR klavye kullanmamdan ve iş için mail atmam gerektiğinde TR klavyeye ihtiyaç duyuyorum. Bu sebeple sadece Ducky'nin TR klavyesini bulabildim ama bu yön tuşlarının olmaması FN tusuyla falan onu kullanmak beni rahatsız etti. O tarz bir klavye aldıktan sonra satması da cok zor olacağı için deneme yanılma da yapamıyorum.

Bunları dusunurken SF klavye diye bir şey buldum. Ducky'nın varmıs ama Newegg'de bulabildim sadece. Banggood'da 64 67 tuslu klavyeler var.

Custom keycap Wasdkeyboard'dan soylemeyi dusundum ama maalesef 40-50 dolarlık ürün için 50 dolar da kargo ucreti oluyor. O sebeple vazgectim ondan. Şu an için TR tuş takımı arıyorum ve bulabildigim tek tus takımı HyperX Pudding ABS TR tuş takımı.

Sizden ricam, bana 64 -67 yon tusları olan %65 mi artık neyse cok bir bilgim yok bu konuda bir klavye önerebilir misiniz ve bu HyperX TR tus takımıyla da uyumlu olmalı. Buldugum klavyeler ANSI oluyor genelde bir de.

Büyük bir kaosa düştüm bu tarz bir klavye hiç almadım su gune kadar, fikrim de yok. Yurtdışından soyleyip o kadar para verip olmazsa da rezillik olacak. Yardımcı olursanız cok sevinirim.

Bütçeniz nedir? Bu klavye tam sizlik;
Yön tuşlarını FN tuşuna ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Pudding keycaps ile uyumlu.

Alternatif;

Bütçe problem değil uçuk olmadığı sürece ama bu AKKO3068'de ansi layout. TR klavye ISO layout olması gerekmiyor mu HyperX puddinglerde ISO layout.

Bana %65 ama ISO layout olan klavye lazım. Bluetooth olmasa da olur zaten kablolu daha makbule geçer.

Tuşların yerlerini biliyorsanız tuş takımı Türkçe olmak zorunda değil aslında.
Bütçe problem değil uçuk olmadığı sürece ama bu AKKO3068'de ansi layout. TR klavye ISO layout olması gerekmiyor mu HyperX puddinglerde ISO layout.

Bana %65 ama ISO layout olan klavye lazım. Bluetooth olmasa da olur zaten kablolu daha makbule geçer.

Keychron ISO Wireless Mechanical Keyboard Collection

Şurdakiler işini görebilir belki. Hotswap olanlarda ISO seçeneği yok ama maalesef.

Tuşların yerlerini biliyorsanız tuş takımı Türkçe olmak zorunda değil aslında.

Keychron ISO Wireless Mechanical Keyboard Collection

Şurdakiler işini görebilir belki. Hotswap olanlarda ISO seçeneği yok ama maalesef.

Bunu buldum bende araştırınca ama TR gönderim yapmıyorlar yapanda site bulamadım. Buldugum bir iki sitede bu ISO layout versiyonlarını bulamadım. Hotswap olmasına gerek yok aslında Switch seçeneği var ben sırf cap kısmını degistireceğim TR olsun diye.

Düzeltme: Siz deyince tekrar denedim şu anda shipping var gozukuyor. Bu klavye güzelmi sizce? Ve keycapler uyumlu olur mu puddingler HyperX'in.

Türkiye'den satın alan var ve oldukça memnun şu ana kadar, gönderim yapıyor olması lazım. Sorabilirim eğer gerekirse nasıl aldığını.

HyperX Pudding keycapler MX stem kullanılan tüm switchlerle uyumlu olur. Cherry, Outemu, Gateron, Kailh vs farketmez. Önemli olan alacağınız klavyedeki tuşların fiziksel yeri. ISO layout istiyorsunuz büyük enter tuşu için sanırım.

Ben de aynı şekilde büyük enter olsun diye ISO layout Glorious GMMK TKL almıştım, şu an keşke ANSI layout alsaydım diyorum. Keycap bulmak daha zor çünkü ISO layout için. Ama ekstra keycap ile uğraşmayacaksanız size bir sorun olmayacaktır.

Şu iki video biraz daha iyi fikir verecektir klavye hakkında

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Türkiye'den satın alan var ve oldukça memnun şu ana kadar, gönderim yapıyor olması lazım. Sorabilirim eğer gerekirse nasıl aldığını.

HyperX pudding keycapler MX stem kullanılan tüm Switch'lerle uyumlu olur. Cherry, outemu, gateron, kailh vs fark etmez. Önemli olan alacağınız klavyedeki tuşların fiziksel yeri. ISO layout istiyorsunuz büyük enter tuşu için sanırım.

Ben de aynı şekilde büyük enter olsun diye ISO layout gloriorus gmmk TKL almıştım, şu an keşke ansı layout alsaydım diyorum. Keycap bulmak daha zor çünkü ISO layout için. Ama ekstra keycap ile uğraşmayacaksanız size bir sorun olmayacaktır.

Şu iki video biraz daha iyi fikir verecektir klavye hakkında.

Rica etsem sorabilir misiniz alan arkadaşa nasıl almış ilave gümrük ödemişmi ne kadar sürede gelmiş.

Teşekkürler şimdiden.

Bir sorum daha var hatta bu pudding keycapler dışında HyperX'in, başka bulma şansım var mı TR klavye için ?

Rica etsem sorabilir misiniz alan arkadaşa nasıl almış ilave gümrük ödemişmi ne kadar sürede gelmiş.

Teşekkürler şimdiden.

Bir sorum daha var hatta bu pudding keycapler dışında HyperX'in, başka bulma şansım var mı TR klavye için ?
Hocam ben bir dönem çok araştırdım, ama gerçekten Pudding dışında Türkiye'de Türkçe tuş dizilimli keycaps yok.

Shuriken'in de söylediği gibi ANSI düzenli bir klavye alın bence. PBT keycap almak isterseniz üzülürsünüz ilerde neden ISO almışım diye. Türkçe klavye istiyorsanız ABS siyah tuşlara mahkumsunuz. Keycaplar klavyenin sesini ve hissini değiştiren etkenlerden biri.

Shuriken'in de söylediği gibi ANSI düzenli bir klavye alın bence. PBT keycap almak isterseniz üzülürsünüz ilerde neden ISO almışım diye. Türkçe klavye istiyorsanız ABS siyah tuşlara mahkumsunuz. Keycaplar klavyenin sesini ve hissini değiştiren etkenlerden biri.

Aynen Türkçe tuş seçeneği yok pek. Aslında ISO set de bulunuyor PBT olarak ama ANSI kadar yaygın değil. Başka bir konuda vermiştim link Aliexpress'ten alınabilecek birkaç set için. Ama daha pahalı setler için ekstra kit almak gerekebiliyor.

ABS olması kötü yapmaz bu arada keycapleri. GMK setler ABS mesela. Üretim kalitesi ile alakalı bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı