Java Düğüm mantığı ve kullanımı

Merhaba arkadaşlar.

Java dilinde basitçe düğüm mantığını anlatmak istedim sizlere. Birçok dilde de benzer yapıda kullanabilirsiniz.

Düğümler, birbirine bağlı objeler, sınıflar olarak düşünebiliriz. Veri aramak, gezinti yapmak için kullanılan faydalı yapılardır.
Birçok durum için kullanılabilir. Gruplama, çok verili listeleme gibi ve çok gruplu verileri, başka çok gruplu veriler ile karşılaştırma gibi.

Basitçe syntax'ını yazalım;

Java:
public class Node{

int sayi;
    String isim;
    Node next;
}

Üsteki kodumuz, düğümdeki bulunan verileri temsil eder ve bir düğümü diğer düğüme bağlanması içinde, next adında Node sınıfını temsil eden bir obje belirtiyoruz.

Java:
public class Main{

public static void main(String[] args){

Node A = new Node();
        Node B = new Node();
        Node C = new Node();

A.sayi = 14;
        A.isim = "Çırpı";

B.sayi = 16;
        B.isim "Cavidan";

C.sayi = 11;
        B.isim = "Mükremin"

A.next = B;
        B.next = C;
        C.next = null;
    }
}

Şeklinde düğülerimizi oluşturur ve birbirine bağlarız.

Kısaca böyle bir yapı oluşur;

Java:
Node temp = A;
while(temp != null){
    System.out.println(temp.isim + " adlı kişinin yaşı: " + temp.sayi);
    temp.next;
}

Üstekli kod ile de basitçe travelling yaparak yani düğümler üzerinde gezerek bilgiler edinebiliriz.

Böyle konular ve daha fazlası için beni takip etmeyi unutmayın ve beğenileriniz eksik etmeyin, he he .

Son düzenleme:
Ben bildiğim için bana anlaşılır geldi ama veri yapılarını bilmeyen biri için ne kadar anlaşılır bir konu olur bilemiyorum. Anlaşılır herhalde ya, o kadar da zor değil, bir graph değil en azından yani.
Node next'in mantığını iyi anlamak gerekiyor.

Elinize sağlık.

Son düzenleme:
Çok güzel bir konu olmuş hocam. Bana direkt Yöneylem 2 dersinde gördüğümüz Ağ Modellerini hatırlattı.

Ah veri yapıları dersi. He he. Bedava geçtim o dersi, online sınavda.
LeetCode'de rank kasıyorum. Arada Node'lu sorular çıkıyor. Güzel bir konu. Ben çok sevdim, size de anlatayım dedim.

Genelde Java Node yazınca Node JS çıkıyor . Ben de düğüm diye belirttim genel olarak.

Hocam LeetCode'da rank kasmak ne oluyor? LeetCode güzel bir siteye benziyor bakıyorum şimdi. Yeniyim ben bu işlerde. Okul ne öğrettiyse onu biliyorum.
Keşke daha önceden bilseymişim, tam sınavlara çalışmalık siteymiş. Beğendim.

Hacı LeetCode kolay, orta, zor şeklinde sorular soruyor. Ayrıca diğer insanların kodlarıylada karşılşatırmana olanak sağlııyor.

Örneğin senin kodun 954 Ms'de sonuç üretiyor ama aynı soru için diğer birinin kodu 0 Ms.'de sonuç üretiyor.
Onun yazdığı kodu inceliyor, yorum yapıyor ve kendini geliştirebiliyorsun.

Böylelikle puan kazanıyor ve rank kasıyorsun. LoL'deki bozuk hitboxlu ve kolay çarlar ile lig atlayacağıma burada beynimi çalıştırıyorum, he he .

Evet rank listesini buldum milletin yazdığı kodları inceliyordum şimdi. Harbi sağlam siteymiş. Teşekkürler. Kullanırım ben burayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…