Düğün salonunda çalışmak

Ne güzel işte her gün başka şarkı dinlemek son sesle harika.

Hocam sorması ayıp ne kadar kazandınız?
Günlük 100 lira yevmiye verdiler, servisle eve en yakın caddeye bırakıp gittiler. Sokakta 10-13 kadar köpek kokumu alıp bana dönünce bulduğum ilk apartmandan içeri girmiştim. Kapıya çıkanlar hırsız zannettiler ama durumu izah edince taksi çağırmışlardı. Gece tarifesi olduğundan 100 liramın 20 lirası taksiye gitmişti. Hatırladıkça söverim orman çocuklarına. Polonezköy'de bir yerdi zaten...

1-2 sene önce 1 gün çalıştım. Öğleden sonra 5 gibi oradaydım ve çok zorluydu. Masaları kurmak, yemekli düğün için çatal kaşık tabakları hazırlamak, yemek için servis yapmak, boş tabakları toplamak, çay servisi yapmak, en sonunda sandalyeleri ve masaları toplamak. Gece 2 de bitti iş ve 100 TL almıştım. O kadar saate ve zorluğa değmemişti ancak para kolay kazanılmıyor. Bahşiş falan da veren olmadı.

Dostum çalıştıysan biraz bahseder misin?

Bir gün gittim ikinci gün hiçbir yerimi hissetmedim. Günlük o zaman 100 TL idi ama yemin ederim değmez. Bu arada 185/100 kilo biriyim yani kuvvettim yerinde doğu tarafındayım tarla falanda çalıştım ama böyle bir şey yok.

Bir süre boyunca çalıştım hocamızın dediğine katılıyorum resmen ölüm gibi bir şey ayaklarım çapraz şekilde eve yürüdüğümü bilirim, günlük 50 TL alıyordum.

Hocam düğün salonu değil de organizasyon işleri var düğün yerleri ayarlıyorsun masa sandalye taşıyon bir işte 150 TL gibi fiyatlar oluyor. Sabah kurulum yapıp akşam kaldırmada 150 TL veriyorlar.

Hocam bence en iyisi dediğim orginazasyon işi siz sadece masa sandalyeyi dizin o kadar başka yapcanız bir şey yok.

Kanka lütfen anlatır mısın?
Hocam bence en iyisi dediğim orginazasyon işi siz sadece masa sandalyeyi dizin o kadar başka yapcanız bir şey yok.
Hepinize teşekkürler ancak artık işin zorluğu geçti her türlü yapıcaz.

Yaş kaç kanka.

Kanka lütfen anlatır mısın?

Hocam arabaya masa sandalyeleri koyuyorsun sonra düğün yapılcak yere gidiyorsunuz sonra masa sandalyeleri diziyorsunuz düğün bitince tekrar gidip masa sandalyeleri geri arabaya koyup malzemeleri depoya tekrar diziyorsunuz. Olay bu.

Hocam öyle değil organizasyon işini düğün salonundaki birine mi soracağım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…