Düğün salonunda çalışmak

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu yaz calisip en kralından telefon, ayakkabı, krampon, üst baş cart curt çekeyim hem de o iş hayatını iliklerime kadar hissedeyim istiyorum.

16 yaşındayım ağustosun 6 sında 17 ye gireceğim ama yıl olarak 17 sayılıyor galiba. Şimdiden basliyayim yaz sonuna kadar, iş ilerlerse okul açıldığında da devam etmeyi düşünüyorum. Popeyes, burger King gibi yerlere gittim fakat müdürle konuştuğumda eleman lazım değil, 3 kişi de başvurdu onları alacağız dedi. Bi kafeyi aradık arkadaşla numaramı vereyim ara beni asciyim arkadaslara sordurayim dedi. Biraz da sosyal anksiyete olduğundan ekstra biraz da uzak dolayı bu adamı aramiyacagim, dugun salonu olmazsa ararım.

Şimdi adamı ilk aradigimizda hafta içi arayın demişti. Bugün aramadım. Bu saatte de aramayayim diyorum. Yarın sabah arayacağım. Düğün salonu gibi yerler de garsonluk yaparız diye düşünüyorum. İlk evrede işverenle nasıl muhattap olmalıyım, ikinci evrede de velevki ise alındım assagi yukarı günlük haftalık ya da aylık artık her neyse ne kadar para verir bu tarz yerler bi aydınlatırsanız sevinirim. Bir de bu işler de olmazsa yaşımı da on plana alarak ne gibi yerler ise alır söylerseniz mutlu olurum cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

Yaşın çok bi etki etmez. Sigortasız çalışırsın diye düşünüyorum. İşte düğün salonlarında garsonluk, masaları, sandalyeleri düzenleme vb. işleri yaparsın. Eğer çok kendilerini kasıyorsa siyah düz kıyafet giyersin hep ve sakal koyamazsın. He o kadar kasmıyorlarsa kafana göre. Düğüne göre para alırsın bir günde değişir sabit ücret yoktur genelde böyle. Bir günde günlük asgari üstü de alabilirsin. Genelde böyle oluyor ama iş zor tabii katlanırım diyorsan başlarsın, öyle yerler yaşa, okula çok bakmaz. Kurumsal bir ajans değilse tabii. İş için arıyorum, çalışmak istiyorum falan diyebilirsin ilk başlarda.

Merhaba arkadaşlar, bu yaz calisip en kralından telefon, ayakkabı, krampon, üst baş cart curt çekeyim hem de o iş hayatını iliklerime kadar hissedeyim istiyorum.

16 yaşındayım ağustos'un 6'sında 17'ye gireceğim ama yıl olarak 17 sayılıyor galiba. Şimdiden başlayayım yaz sonuna kadar, iş ilerlerse okul açıldığında da devam etmeyi düşünüyorum. Popeyes, Burger King gibi yerlere gittim fakat müdürle konuştuğumda eleman lazım değil, 3 kişi de başvurdu onları alacağız dedi. Bir kafeyi aradık arkadaşla numaramı vereyim ara beni asciyim arkadaslara sordurayim dedi. Biraz da sosyal anksiyete olduğundan ekstra biraz da uzak dolayı bu adamı aramiyacagim, dugun salonu olmazsa ararım.

Şimdi adamı ilk aradigimizda hafta içi arayın demişti. Bugün aramadım. Bu saatte de aramayayim diyorum. Yarın sabah arayacağım. Düğün salonu gibi yerler de garsonluk yaparız diye düşünüyorum. İlk evrede işverenle nasıl muhatap olmalıyım, ikinci evrede de velevki ise alındım aşağı yukarı günlük haftalık ya da aylık artık her neyse ne kadar para verir bu tarz yerler bir aydınlatırsanız sevinirim. Bir de bu işler de olmazsa yaşımı da on plana alarak ne gibi yerler ise alır söylerseniz mutlu olurum cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

Ailem düğün salonu işletiyor malum olarak yaklaşık 15-16 yıldır düğün salonunda çalışıyorum. Bizimki eski bir düğün salonu yani kır düğün salonu tarzında bir şey. Yanlış anlamayın ama nasıl çalışacağınızı bilmeden yorum yapacağım. Öncelikle düğün olarak düşünürsek sizlere volkan-konfeti attırabilirler. Stant-tezgah varsa oradan satış yaptırabilirler. Pasta-kek varsa servis tarzı yaptırabilirler. İşin en zor kısmı zaten düğün bitişi. Temizlikte yerler fayans ise elinize mob tarzı bir şey verirler hızlıca biter. Tuvalet temizletirlerse rahatsız edici olabilir vesaire vesaire. Ben lüks yerde çalışmadığım için tam bir şey diyemiyorum ama dediğim tasvire sahip bir yerde çalışacaksanız ki hele küçük bir yerse Max 2 hafta veriyorum size. Paraya gelir isek siz 18 yaşından küçük olduğunuz için bilmiyorum ne kadar verirler ama lüks bir yerse zaten düğün başına 10 bin lira alıyorlardır cebe net giren para.

Ailem düğün salonu işletiyor malum olarak yaklaşık 15-16 yıldır düğün salonunda çalışıyorum. Bizimki eski bir düğün salonu yani kır düğün salonu tarzında bir şey. Yanlış anlamayın ama nasıl çalışacağınızı bilmeden yorum yapacağım. Öncelikle düğün olarak düşünürsek sizlere volkan-konfeti attırabilirler. Stant-tezgah varsa oradan satış yaptırabilirler. Pasta-kek varsa servis tarzı yaptırabilirler. İşin en zor kısmı zaten düğün bitişi. Temizlikte yerler fayans ise elinize mob tarzı bir şey verirler hızlıca biter. Tuvalet temizletirlerse rahatsız edici olabilir vesaire vesaire. Ben lüks yerde çalışmadığım için tam bir şey diyemiyorum ama dediğim tasvire sahip bir yerde çalışacaksanız ki hele küçük bir yerse Max 2 hafta veriyorum size. Paraya gelir isek siz 18 yaşından küçük olduğunuz için bilmiyorum ne kadar verirler ama lüks bir yerse zaten düğün başına 10 bin lira alıyorlardır cebe net giren para.
Hocam mekan kirlar bahçeler diye bir şey değil. Öyle 4 duvar arasında dikdörtgen standart düğün salonu... Ben geçen sene 3 hafta 1 ay gibi eniştemin yanında komilik yaptım. Yeri geldi fabrikaya yemek götürdük, onu taşıdım boslari aldım vesaire. İş olsun, parası da olsun yaparım. 500-600-700 artık günlük kaç verirse ya da haftalık, aylık hiç farketmez. Daha yeni ayakkabı aldım. Beyinsizligime denk geldi iade etmedim uzun sürer diye şimdi giyrmiyorum. Peder de caz yapıp duruyor onun da parasıyla bir şey almam daha. Gel gelelim bana istediğim telefonu da almaz, kramponu da almaz. Alsa da benim gözümde hiç uğraş vermeden almak olur ben kabul etmem. Yane elime güzel harçlık olsun istedigim şeyleri alabilecek refaha getirsin. Benim kafa biraz garip olduğu için degisigim. Mesela iş olsun köpek gibi çalışırım. Ama mevzu işvereni aramaya gelince duraksiyorum. Kuzen olsun, arkadaş olsun o konuşsun öyle gireyim falan diyorum. Aynı şekilde ilişki mevzusunda da aynı şeyi yaptığım için sevgilim dahi olmadı bu yaşıma kadar. Olabilecek fırsatları da elimin tersiyle ittim ister istemez vesaire. Benim önce bu yapacam diyip kafada bitirip faaliyete geçirmekte güçlük çekmeyi bitirmem lazım. Yardımlarınız için teşekkürler ikinizin de yarın bir görüşeceğim olur olmaz kaybetcek bir şeyim yok.

Düğün salonunda çalışmak oldukça zevkli. Deprem zamanını yaza bağlayan dönemde 4 ay çalışmıştım, parası da gayet güzeldi.

İster istemez size bir ortam da yaratıyor, ama siz tavsiyem insan kaynakları ofislerine gidip sağlam salonlarda çalışmanız.

Ben bu sayede Çırağan, Adile Sultan, Mandorin gibi ünlü salonlarda çalışma imkanı bulmustum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı